Неправителствени организации събират средства за екипа на БАН

 
  С петиция в подкрепа на българската ваксина срещу Ковид, разработвана от експертен екип в БАН, българи от цял свят се обединиха в социалните мрежи, за да подкрепят родната наука. Инициативата бе поета от неправителствените организации, които ще внесат поредното изискване от Суверена и до държавните институции. 
“Повече от ясно е, че тези, които се правят на много загрижени за здравето ни и по цял ден обикалят телевизионните студия, за да ни убеждават в това, всъщност се правят на слепи и глухи, когато трябва да помогнем на екипа на проф. Чорбанов. Една от причините за това е, че няма да имат комисионни, на които са свикнали за прокарването на вносни препарати в България. Както се вижда от цялата им катастрофална концепция за мерки и резултати, през всички месеци се работеше не за здравето ни, а за чуждите вериги  чрез затварянето на заведенията, които са огромна част от малкия и средния бизнес в България. Да не говорим, че през последните 30 години България е първа по смъртност в Европа с най-много болници на глава от населението – но нико от държавните хигиенисти-лобисти не се сети за здравето ни през тези години. Защото нямаше комисионни”, категорични са инициаторите на петицията. 
Българи от цял свят с подкрепа за ваксината на проф. Чорбанов
 Те настояват институциите да подкрепят българската наука и усилията на нашите учени за създаване на универсална ваксина срещу Ковид 19, за която професор Андрей Чорбанов и екипът му алармират многократно чрез медиите. 
“Властимащите  неглижират българските  научни постижения и ние като народ, доказан в световната история с открития, променили начина на живот на всички хора по света, сме длъжни да застанем рамо до рамо  с тях”, допълват инициаторите.
И припомнят, че България е лидер в производството  на ваксини от 1960 г. до момента. Историята започва с доктор Сребра Родопска, която през 1948 година заминава за Париж заедно със съпруга си – специалиста по вътрешни болести проф. Ташо Ташев. Когато се завръща в България, доктор Родопска пренася ваксината нелегално и я адаптира, използвайки московския ваксинален субщам 374А. Създателката на българската БЦЖ ваксина получава признание от световната научна общност по време на първата техническа конференция в Женева през 1956 година, като до момента тази ваксина се смята за най- добрата в света.

“Налага се да припомним , че всички световни открития, променили хода на човешката история, са направени от българи – за жалост повечето извън границите на България:

1.Компютърът – Първият електронен, непрограмируем компютър е изобретен от Джон Атанасов – американски физик, математик и електроинженер от български произход. След опити с различните налични по това време сметачни устройства, Атанасов пръв въвежда понятието „аналогов компютър“.

2. Принтерът – Дело на българският физик Георги Наджаков;

3. Главният конструктор на първия в света транспортен пътнически самолет “Douglas DC-3” е българин. Неговото име е Асен Йорданов;

4. Двигателите на лунния модул Орел са разработка на българина Иван (Джон) Ночев;

5. Шестият сърдечен тон е открит от д-р Иван Митев през XX век.
6. Професор Спартак Хаджиев, основоположник на основите на имунотерапията в света през 1950 г.

7. Димитър Пасков, български фармаколог  – през 1959 г. открива нивалина – основното лекарство за лечение на детски паралич, спасило милиони деца по света.

Тези открития продължават и през 21 век, но се спазва общата тенденция, когато няма реакция от страна на държавата, те да се реализират извън границите на България”, обобщават защитниците на българската ваксина.
 
Петицията е подкрепена от сдружение „Велика БолгАриа“,  изследователски екип „Руните говорят“, Международната организация на обединените българи, сдружение „Велики българи“, български мотористи „Аспарух 681″, фондация „Тракарт“, Българско археологическо дружество „Иван Венедиков” и много други.

Материалът Българи от цял свят с подкрепа за ваксината на проф. Чорбанов  е публикуван за пръв път на НОВИНИ.