Димитър Ганев: Радев притиска БСП и персонално Нинова

Президентът Румен Радев обявява кандидатурата си в момента, за да притисне БСП да вземе отношение по този въпрос. Държавният глава трябва да предложи позитивен дневен ред, т.е. да предприеме конкретни инициативи, които да не са само със знак минус. Това заяви в интервю за БГНЕС политологът от „Тренд“ Димитър Ганев.

„Издигането на кандидатурата си за втори президентски мандат почти 9 месеца преди провеждането на изборите е тактически ход от страна на Румен Радев. Тактически ход, защото най-важното неизвестно, което имаме около неговата кандидатура е, дали тя ще бъде подкрепена от БСП. Втори мандат за Радев без подкрепата на БСП би било много сложно, граничещо с почти непостижима задача“, коментира политологът.

„Корнелия Нинова съвсем наскоро зарови томахавките с Радев и няма да иска да отваря този фронт сега на прага на парламентарните избори.“, заяви Ганев.

Според него това обаче не означава, че БСП ще подкрепи Радев за изборите, а означава, че президентът настоява сега БСП да вземе отношение по повод на неговата кандидатура. /БГНЕС

Start typing and press Enter to search