Ивайло Динев отново очаква фрагментиран парламент

"Най-рационално ще бъде и най-полезно за обществото да се създаде някакво коалиционно правителство, което да бъде компромисно между основните опозиционни сили – т. нар. протестни партии, но и БСП“. Това каза политологът Ивайло Динев, доктор по политически науки в Университета „Св. Анна“ в Пиза.

„Не виждам как ще се оформи правителство на тези протестни партии без подкрепа на една от традиционните партии. Това е възможно само с БСП, тъй като на останалите партии се гледа още по-негативно, предвид участието им в управлението през последните 10 години. Проблемът обаче е, че БСП е врагът и на демократичната либерална общност. Представителите на ИТН също казаха, че няма да влизат в коалиция с левицата заради историческата памет“, добави той.

Политологът отново очаква фрагментиран парламент, но, според него, служебният кабинет задава възможна формула, която протестните формации и БСП е възможно да споделят. За пример Ивайло Динев посочи министъра на правосъдието Янаки Стоилов, едно от най-ярките лица на социалистическата партия през годините. /БГНЕС

Start typing and press Enter to search