Каракачанов: РС Македония да не спира Албания за ЕС

Албания и РС Македония трябва да бъдат разделени, за да може Албания, която е по-напред в демократичните реформи да започне преговори с Европейския съюз за членство. Това предложи вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред известния македонски публицист Насер Селмани от zoom.mk.

Албания е по-напред от РС Македония както в осъществяването на демократични реформи, така и в изграждането на институции, смята Красимир Каракачанов.

„Не съм далеч от мисълта, когато отново се постави след няколко месеца въпросът за членството на РС Македония и на Албания, да предложа България да заеме следната позиция: Албания и Македония да бъдат разделени, а да не се движат в пакет“, заяви вицепремиерът.

Той е категоричен, че нежеланието на Скопие да търси истински диалог със София на практика спъва и Албания по пътя й за ЕС.

„Затова да бъдат разделени. Албания да си върви по отделна писта, Македония по отделна писта. И когато Македония и нейният политически елит разберат дали искат да стават членове на ЕС и как да си решат проблемите с България, тогава ще станат. Албания да си върви по отделен път, за да може буквално следващите 1-2 години да стане реален член на ЕС“, подчерта Каракачанов. /БГНЕС

Start typing and press Enter to search