Лекари в Гърция зоват за задължително ваксиниране срещу Covid-19

В Гърция расте броят на новозаразените с коронавирус. Те вече са над 4000 на ден. В северните райони, където броят на ваксинираните е нисък, епидемичната картина е тежка, казват специалистите и призовават за задължително ваксиниране.

Гръцките лекари призоваха правителството да въведе задължително ваксиниране, за да предотврати „национална трагедия“. Засега имунизацията е задължителна само за медицинските специалисти.

Зеленият сертификат се изисква на всички обществени места.

В районите на Северна Гърция процентът на ваксинирани е под средния за страната, съобщават от здравното министрество. Кметът на Серес поиска още по-строги мерки да се наложат в областта заради растящия брой на заразените.

Солун, Драма, Кавала, Александруполис са с много заразени и хоспитализирани. Очаква се в тези райони да се въведат локални строги антиковид мерки.

Вече повечето лекари, които работят на първа линия, смятат, че и ваксинираните трябва да се подлагат често на тестване.

Професор Никос Дзанакис съобщи, че от следващите дни може да се очакват по 5000 заразени на ден и натиск върху здравната система.

По решение на кметовете на общините в Северна Гърция няма да се проведат днес традиционните ученически манифестации по повод  националния празник.

Материалът Лекари в Гърция зоват за задължително ваксиниране срещу Covid-19 е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search