Мартин Петров: Децата трябва да изграждат житейски умения от ранна възраст

Като общество все повече си даваме сметка за важността на детското развитие. Наблюдавам го всекидневно в залата на The Little Gym София. В някои случаи родители пътуват по 30-40 минути, за да дойдат при нас. Иска ми се да вярвам, че групата на тези родители ще става все по-голяма.
Това заяви в интервю за БГНЕС Мартин Петров, собственик на The Little Gym Sofia, най-стара и популярна програма в света за ранно детско развитие, която от няколко години се радва на значителен успех и в нашата държава.
Пандемията от COVID-19 е принудила програмата да развие и редица онлайн активност – както колективни, така и индивидуални.
„Ако някой преди една година ми беше каза, че ние ще провеждаме занимания онлайн, абсолютно нямаше да му повярвам. Това обаче е поредният урок, който научихме. Поредното доказателство за това колко креативен може да бъде човек и колко лесно може да се приспособим, за да оцелеем“, посочи още основателят на The Little Gym София. На практика треньорите продължат да следват същия учебен план, но приспособен за домашни условия, а първите уроци са дали огромен успех, най-вече заради възможността децата да участват в урока чрез активна обратна връзка. /БГНЕС

Start typing and press Enter to search