Песков: Русия не е заплаха за никого

Русия не е заплаха за никого и няма интерес от съществуването на разделена Европа. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в интервю за френски журналисти. Интервюто е част от документалния филм „Владимир Путин: господарят на играта”,  излъчен вчера по телевизия „Франс 5“. 

Според Дмитрий Песков не е ясно дали Съединените щати ще продължат да защитават Европа от „ужасните руснаци” и затова европейците трябва да създадат собствени въоръжени сили.

“Искаме да ни чуете: ние не заплашваме никога, не сме източник на опасност, ние сме много голяма и много силна страна, която търси партньори”, увери говорителят на Кремъл. По повод на мащабните руски военни маневри тази пролет в близост до украинската граница, които бяха възприети на Запад като заплаха, Песков припомни, че преди това е имало мащабни учения на НАТО в близост до границите на Русия.

“Всички говорят за концентрацията на руските войски, а никой  – за концентрацията на войските на НАТО”, посочи Песков. Той беше категоричен, че евентуалното присъединяване на Украйна към Алианса е възможно най-лошият сценарий, който преминава отвъд червените линии на руските национални интереси.

Материалът Песков: Русия не е заплаха за никого е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search