3 C
София
25 януари 2021, понеделник

Общините Ловеч, Балчик и македонският лидер Nastel Skopje със Строителни Оскари

Краси Балъков и Дейзи Ланг се включиха в благотворителния търг за “SOS Детски селища” България 17 златни статуетки отличиха най-успешните компании и архитекти по време...

Latest Posts

Посланик Йорам Елрон: Борисов и Нетаняху договарят борбата с COVID-19

Министър-председателите Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху често обсъждат борбата с пандемията от коронавирус. Израел може да предложи на България своето технологично ноу-хау за справянето с опасния вирус. Това заяви в интервю за БГНЕС Негово превъзходителство Йорам Елрон, извънреден и пълномощен посланик на Държавата Израел у нас.

„Двамата премиери често се чуват по телефона и обсъждат противодействието на пандемията от коронавирус, като всяка държава има различна стратегия, но международното сътрудничество е изключително важно в борбата с коронавируса. Израел може да предложи своето технологично ноу-хау – високите технологии, с които разполага, и различни решения, които разработва срещу коронавируса“, заяви посланик Елрон.

„По отношение на туризма наистина се надявам да възобновим полетите между България и Израел възможно най-скоро, защото има много голям интерес. България е много важна дестинация за израелските туристи. Над 250 хиляди души посещават България както лятото, така и зимата. Те се радват на много добро гостоприемство във вашата страна, а също така оценяват природата, както и близостта до Израел. За това се надявам, че и полетите ще бъдат възстановени възможно най-скоро. В момента се обсъжда как и кога това да се случи“, каза той.

Посланик Елрон коментира и възможните доставки на природен газ от Израел през България. „Наистина, това е един вариант. Знаем, че България се опитва да диверсифицира своите газови и енергийни източници. В миналото са провеждани такива разговори, те ще продължат и в бъдеще. В момента обсъждаме как можем да осъществим това сътрудничество“, заяви израелският посланик. /БГНЕС

Latest Posts

- потърсете ги -

Don't Miss