Сръбски политолог: Българите са зверове

Сръбският професор от Университета в Белград Драган Симеунович в телевизионно интервю многократно нарече българите "зверове, които избиват всичко пред себе си".
Професор Драган Симеунович преподава политически науки в Правния факултет на Университета в Белград и е и.д. директор на Агенцията по национална сигурност в сръбската столица.
"Българите са известни със своите зверства, които са извършили, където и да стъпят по земята. Германците само избиваха, докато българите и тяхната войска се гавреха жертвите. Те имаха и отряд за изнасилвания. Масово практика е да набиват децата на байонетите от пушките и да изнасилват жените пред очите на близките им", каза Симеунович и добави:
„Българите са изкормвали бебета от утробите на бременни жени и след това са ги изгаряли живи.” "Да не забравяме и българизацията. Те избиваха свещеници и учители в Сърбия и след това въвеждаха българско образование в училищата", каза още той. Според него, "България продължава да претендира за територии в Сърбия до град Крушевац и обвинявала Сърбия за извършен геноцид срещу българите през Средновековието".
В предаването професорът на няколко пъти използва определението „примитивни” за съседните на Сърбия народи. /БГНЕС

Start typing and press Enter to search