Стефан Стоянов: Горд съм от нещата, които извършихме

„Демократическата партия беше единствената партия в СДС, която имаше дясноцентристка платформа. Това са фактите“, заяви Стефан Стоянов, един от основателите на Демократическата партия.

„Това беше изключително време, което днешните политици не могат да видят. Ние говорехме пред 200 000 души. По улиците ни посрещаха въодушевени хора. Обикаляхме страната с лични автомобили. Сами си плащахме бензина. Нямахме пари за хотел, приютяваха ни наши активисти в градовете, които обикаляхме“, спомни си Стоянов.

Дневният ред беше премахването на член 1 от конституцията, деполитизация на съдебната система, армия, външно министерство. „За постигането на всичко това работехме заедно и не може да бъде оспорвано, от който и да е“, категоричен е Стоянов.

„Горд съм от нещата, които извършихме тогава, въпреки различията, които се появиха по-късно. Когато се разсекретиха документите на ДС се оказа, че тя активно се е опитвала да ни разедини. За тяхно съжаление не са успели. Ние успяхме да направим първата крачка към свободни избори“, заяви Стоянов. /БГНЕС

Start typing and press Enter to search