- реклама -

10 грешки, които могат да навредят на Вашата кариера

Коя е най-голямата грешка, която сте допуснали, градейки своята кариера?

Това е един от най-оживените дебати напоследък в сайта за споделяне Quora, където хората задават въпроси и получават отговори по най-различни интригуващи ги теми.

Един от най-четените и коментирани постове е отговорът на Крис Хърд, мениджър архитектурни дейности в нефтената и газовата промишленост.

Ето неговият поучителен списък:

1. Вярата в грешните хора и съюзяването с грешните групи може да забави развитието на вашата кариера с години.

2. Липсата на адекватен наставник, който да ви посъветва за нещата, над които трябва да се фокусирате и нещата, които трябва да направите.

3. Концентрацията върху заплащането, а не обучението. Най-важното нещо в началото на вашата кариера е да бъдете част от работната обстановка, която да ви изложи на всеки един елемент и всяка част от бизнеса, в който искате да участвате.

4. Твърде ранната специализация. Започнете с по-общите интереси. Дайте си време и възможност, за да откриете по естествен начин нещото, в което сте най-добри.

5. Очакването, че възможностите сами ще появят пред вас, вместо активното търсене и създаване на връзки.

6. Не чакайте, за да започнете да пишете. Започнете да пишете колкото се може по-рано. Докажете се като важен човек във вашата индустрия. Пишете по малко всеки ден и повечко – поне веднъж в седмицата. Можете да напишете дори книга…

7. Вярата, че само дипломата Ви е достатъчна квалификация, за да започнете работа безпроблемно.

8. Мисълта, че имате всички умения и качества, от които индустрията се нуждае заблудата, че няма нужда да развивате името си като лична марка.

9. Нагласата, че трябва да работите дълги часове, за да впечатлите хората, като междувременно не оценявате свободното си време.

10. Липсата на вяра в самите нас, страхът да изградиш нещо стойностно.

Източник: Inc.com, по материали от дискусиите в онлайн платформата Quora

https://www.diana.bg

- реклама -

АКО СТЕ ПРОПУСНАЛИ...

Advertisment

ЛИЧНОСТИ

ВЛАДО НИКОЛОВ СЕ ПРИДВИЖВА В ГРАДА САМО ПЕША

Волейболният ас призова олимпийската шампионка Екатерина Дафовска да се включи в инициативата Нестле за Живей активно на 22 септември Владо Николов отправи предизвикателство към Екатерина...

Педро Диаш е новият Изпълнителен директор на АЛД Аутомотив в България

АЛД Аутомотив – лидер в сферата за оперативен лизинг в България, обявява назначаването на Педро Диаш за Изпълнителен директор на АЛД Аутомотив в страната....

Проектът на Ивелин Михайлов е финалист за Черноморските Оскари

Поредно престижно признание за Историческия парк край Варна Един от най-мащабните туристически обекти у нас - Историческият парк край Варна, създаден от бизнесмена Ивелин Михайлов,...