Отец Христо от православен храм „Света Параскева“ освети обновената зала на БУБА Баскет в сектор „А“ на Националния стадион „Васил Левски“, съобщиха организаторите от Ръководството на клуба, заедно с треньорите и част от малките баскетболисти присъстваха на церемонията, а духовният служител благослови всички за здраве и късмет в прясно ремонтираната зала.

Президентът на БУБА Борислав Хаджирусев благодари на всички, които през изминалите месеци се трудиха неуморно, за да може сега залата да изглежда прекрасно и готова от сутрин до вечер да приема деца във всяка възраст.

Този ремонт беше осъществен с основната заслуга на Фондацията на Петър Манджуков. Със собствения си труд помогнаха много съмишленици на клуба – треньори, настоящи и бивши състезатели, родители и приятели, подкрепящи каузата БУБА Баскет.

„Много съм щастлив да видя резултата от труда ни. И от факта, че в процеса получихме огромна помощ от приятели и съмишленици. Всички вложиха част от времето си, оставиха от себе си в залата. Благодарим и за финансовата помощ от господин Манджуков, без която нямаше да успеем да осъществим всичко това,“ заяви президентът на БУБА Борислав Хаджирусев.

буба /diuej

От 28 септември до 1 октомври, предстои новото предизвикателство на БУБА Баскет – 10-ото издание на „БУБА Къп Емануил Божков“.

В специално писмо до известния с многото си благотворителни актове бизнесмен и фамилната му  фондация се казва:

 „Уважаеми г-н Манджуков,

От името на всички деца и треньори в клуба искам да Ви благодаря за оказаната финансова помощ. Благодарения на Вашата подкрепа нашите деца могат да се подготвят и да практикуват любимия си спорт в съвременни европейски условия. Знаем, че днес да подпомагаш детския спорт е рядко срещано явление. Вие показахте, че сте човек с голямо сърце и милеете за бъдещето на нашата нация”

Клубът Буба баскет е с 15-годишна история и един от най-мощните инкубатори на млади български баскетболисти. В момента в него тренират силено над 200 деца, разделени в пет възрастови групи. Клубът провежда и специално състезание – ученическа Буба-лига, в която се състезават отбори от 15 национални училища, както и международния турнир за 10 – 11 годишни „Буба къп”.

Фондация „Петър Манджуков“ е създадена по идея и с дарени лични средства на Петър Манджуков. По изричната воля на дарителя, фондацията е основана изцяло в обществена полза. Тя е известна с подкрепата на проекти в областта на образованието, науката, изкуствата, спорта и православието. През годината особено нашумя голямо дарение на Петър Манджуков за траколожките изследвания на БАН, което позволи създаването на уникален научен труд,  представляващ революционни разбирания за  една от най-древните европейски цивилизации, състояла се по нашите земи.

Източници: БНР и Фронт.бг