*Статията е изпратна на редакционния ни имейл, но авторът желае да остане анонимен. 

 

За маркетинга по Интернет със основното, което важи за всякакъв вид маркетинг

 

Преди няколко години говорих с един клиент, който беше голямо предизвикателство за мен. Опитах се да му предам всичко за култивирането на взаимоотношения, които водят до възможностите да се продава. Този конкретен клиент изглеждаше алергичен към култивирането на връзки, като изтъкваше все някакви причини, които му пречат да направи такива.

Спомням си една такава среща, аз се опитвах да обясня на моя клиент мъдростта на първото създаване на доверие и надеждност, преди да се опитва да намери продажба, а моят клиент ми е блокираше всяка крачка с причините, поради които развитие на отношения няма да работи за техния бизнес. Ситуацията беше – да се пукнеш от яд, затова накрая извиках с раздразнение:

„Добре, защо по дяволите искаш да продължиш да работиш с мен, след като моят подход не работи за вас?“

„Тъй като сте искрен“ отговори клиента.

„На кого му пука“ си помислих, тъй като не изглежда да помага на клиентката ми в развитието на техния бизнес. От този момент аз размислих за качеството искреност. Мисля, че е невъзможно да има устойчиво ефективен маркетинг, без искреност.

 

Значението на искреността

Думата „искрен“ идва от латинската дума „Истински“ смисъла цяло е чист, истински.
Когато мислите за бизнес климата днес, искреността, не е качество, което идва на ум. Но това е качество в човека, което трябва да личи, за да може другия да бъде готов да се довери и да купи.

Мястото на искреността във вашите реклами

На първо място е важно да разберете реалната роля на маркетинга във вашия бизнес.
Маркетинга не е за правене на продажби. Маркетинга е за създаване на взаимоотношения, основани на доверие и сигурност, така че продажбата да може да се случи.

Независимо от обществените настроения към бизнеса, хора и фирми все още имат проблеми, които трябва да бъдат решени и неща, които трябва да се направят. Вашите бъдещи клиенти все още трябва да купуват неща. Те искат да бъдат в състояние да ти се доверят, защото те трябва да купят това, което продавате.

Маркетинга, който правите е всичко за установяване на прозрачност и доверие, така че клиента да има достатъчно доверие за осъществяване на покупка.

Например, ако редовно поддържате връзка с клиентите чрез публикации във вашия сайт и изпращане на имейл до тях, вие не го правите, за да продадете нещо на вашите клиенти, а го правите защото:

• Можете да им напомните, че „Хей, аз просто помагам на хората, като теб в решаването на тези видове проблеми.“

• Можете да представите примери и полезна информация за вида на проблемите, които решавате ( „Ето един пример за това как съм помогнал на клиент“)

• Или предоставяте полезна информация за потенциалните си клиенти да разберат по-добре какво трябва да направят, за да се подобри положението им.

 

След като потенциалните клиенти се чувстват приети и видят как това което казвате може да им помогне – те развиват доверие, което ги подтиква да предприемат следващата стъпка.

За успешен маркетинг е нужно едно – да развивате и инвестирате в доверие.