Кой е Пламен Топузов?

Роден в България, прекарал част от детството си в дълбокия Руски север, където духът му се пробудил за свободата и съзнанието му започнало да се стреми към непрекъснат растеж.

“Като дете-индиго, което растеше по времето на социализма в България, се чувствах притиснат от системата, която не позволяваше на различните да израстват с различна скорост. Но съдбата ми поднесе шанса да продължа своето земно обучение на Запад, където хората за времето си бяха по–свободомислещи. Лондон беше моето ново предизвикателство, което продължи 12 години.

Там имах възможност да опозная материалния свят в дълбочина, което в по – късен етап ми помогна да надскоча материята и да се обърна навътре към себе си, където се срещнах с моите духовни Учители. Благодарение на този ход, заложен в моят генетичен ког, успях да усъвършенствам чужд език, да се срещна с много интересни хора, да обиколя много държави и да опозная различни култури. В последствие разбрах, че аз съм следвал път, който е имал за цел да ме срещне с Друнвало Мелхизедек. Среща, която промени целия ми съзнателен живот многократно. От тогава съм се обучавал в различни държави и традиции по целият свят…Бали, Тайланд, Шри Ланка са само част от местата. През септември 2018 прекарах 10 дни с племената Коги и Ауако в Колумбия, където почерпих допълнително вдъхновение от извора на живота до който те все още имат достъп”, разказва авторът на “Алхимия на Съзнанието”.

Преди срещата с Друнвало, Пламен е имал уникалната възможност да работи и приеме директно от древното знание на маите и по точно от някои от техните старейшини. През декември 2012 г. с група пилигрими е бил част от церемонията по случай посрещането на новия земен цикъл. Прекарал няколко дни с дон Педро Пабло, главния и най–уважаван старейшин на маите. Присъствал е на интересни лекции и още по–вълнуващи ритуали. Отива за 10 дни в друга част на Мексико с Друнвало Мелхизедек, където завършва обучението в „Школата по Припомняне“ и получава сертификат, който му дава право да провежда семинара „Пробуждане на Озареното Сърце“. Продължава да развива и разширява съзнанието си в сферата на Рейки, life coaching, дори става self help mentor.

Впуска се в задълбоченото изучаване на древното знание Кабала, което дава „Училището на Образите“ и през 2014 става ученик на основателката на училището Катрин Шейнберг. След всички тези усилия през последните няколко години в медитация получава знание за древна форма на лечение от великата Атлантида. Лечение, което балансира и усъвършенства чакрите чрез Светлина, в следствие на което се премахва енергийно було около физическото тяло на човека, което му пречи да види истинската действителност, разказва авторът в неговия сайт https://amilius.bg/.

– Г-н Топузов, с Вашата дебютна книга „Алхимия на съзнанието“ насочвате вниманието ни към нас самите. Това ли липсва на хората?

– Да, точно това смятам, че липсва на хората. На хората най-вече им липсва осъзнаване за вътрешния свят, за така наречения духовен свят. Има само и единствено два свята – единият, който е духовен, там се заражда причината и материален или външен, в който е следствието. Хората се интересуват повече от следствието, отколкото от първопричината, което логически няма никакъв смисъл. Чрез разбирането на начина, по който работи Алхимия на Съзнанието и вътрешният свят, хората могат да разберат много по-добре самите себе си и вътрешния свят, което вярвам, че ще доведе до издигане на съзнанието на цялото човечество и подобряване на комуникацията между индивидите. Това ще доведе като цяло до по-добър живот за всички нас на земята.

– Нужно ли е всеки човек да стане познавач на духовните знания и умения?

– От моя гледна точка е от първостепенна важност за следващите години човек да разбере как работи вътрешния свят. Както отговорих в първия въпрос, вътрешния свят, който хората наричат духовен, аз го наричам вътрешен, тъй като е по-лесно за смилане, отколкото духовен. Много хора все още като се каже „духовен“ и си представят църква, белобради старци и някакви космически неща, което е супер елементарно погледнато. Това е начинът, по който едно двегодишно дете би погледнало на материалния свят, така материалният човек би погледнал на духовния. Все още много хора живеят в материалния свят, затова, за да не ги обърквам, много често наричам духовния свят – вътрешен свят. Изключително важно е хората да се запознаят с вътрешния свят, тъй като там всяко нещо се намира в непроявената му форма. Това, което ние успеем да открием и да изкараме на повърхността, се нарича следствие и наша реалност. Отново повтарям, вътрешният свят или духовният свят е място, в което всяко нещо се намира в непроявената му форма. Това е като един огромен магазин с играчки, в който едно дете влиза, харесва си някакви играчки и ги изкарва на повърхността. Така че нещата, които хората са получили в своя живот, са били от този свят, но е било неосъзнато. Ако хората осъзнаят какво богатство наистина има в този свят, биха вадили много по-стойностни и ценни неща. Това отново вярвам, че ще допринесе до израстване на човека и на обществото като цяло. Вярвам, че е от фундаментално значение да познаваме духовния свят. И не само това – както виждаме светът се променя и както едно време възрастните се подиграваха, когато ние играехме на компютри, защото казваха, че си губим времето, сега всички сме зависими от компютрите и не можем да живеем без тях. Това ще се случи следващите десет години и с духовните знания и умения. Аз имам една теория, че колкото по-рано започнем, толкова по-далеч ще стигнем. От там нататък всеки сам да преценява за себе си.

– Човек като мен, който цял живот среща различни съветници, лечители, гадатели и познавачи на духовните учения стига до извод, че не съзнанието или подсъзнанието са най-важното, което всеки човек трябва да опознае и открие. Светът ни страда от дефицит на Любов. Какво мислите за това?

– В този въпрос аз лично виждам противоречие. Ще тръгна отзад напред. Да, наистина светът страда от дефицит на Любов, но човек не може да разбере какво е любовта, докато не изучи подсъзнанието. Защото това, което ние наричаме Бог, е едно единно съзнание, поне по начина, по който аз го виждам. Самата абревиатура БОГ аз определям като Безкрайна Органична Геометрия, която постоянно се променя и ние – чрез нашите гледни точки и изживявания във всеки един момент, във всяка една секунда променяме тази органична геометрия. Затова тя е безкрайна. Но ние трябва да разберем как работи нашето подсъзнание, защото има място в нашето подсъзнание, в което ние можем да влезем, да намерим мястото, от което извира любовта, да вземем семената, но трябва да се върнем тук и сега на повърхността и да посадим тези семена. После трябва да се научим да ги поливаме, след това да бъдем търпеливи, докато те поникнат и накрая да можем всички да се радваме на плодовете на тези семена и тази любов. Тук за мен отново е от фундаментално значение човек да разбере как работи подсъзнанието, то е разделено на четири нива. В книгата Алхимия на Съзнанието съм описал с две думи за тези четири нива, но съм се фокусирал в първите две. Вярвам, че в недалечно бъдеще ще има и втора част на книгата Алхимия на Съзнанието, в която ще говоря за трето и четвърто ниво. Към момента е само като семинар Алхимия на Съзнанието – втора част. Но когато човек разбере как работи подсъзнанието наистина, тогава той може да стигне до любовта и да я споделя с други хора. Така светът ни вече няма да страда от дефицит на любов, а напротив – хората ще се разбират едни други, ще си помагат и ще се подкрепят. Тогава деструктивната манипулация, лъжата, интригите, схемите и всичко това, което ни наранява, ще бъде едно далечно минало и светът ще бъде едно много по-красиво място за живеене. Наистина го вярвам.

– Последната година накара милиони хора по света да изпаднат в паника, страх, отчуждение, изолация. Преди месец беше премиерата на третата ми книга “Ковид 19 или Войната за душите ни”. Тези, които продадоха душите си заради страха, има ли начин отново да си ги върнат?

– Ще отговоря по следния начин на този въпрос: Ако ние вярваме, че Бог е един, едно единно съзнание, съзнание, което е уникално, съвършено, прекрасно, безкрайно и всезнаещо, тогава ние не би трябвало да се съмняваме, че това съзнание е измислило един уникален план, който ние следваме неизменно. Да, ние можем да лавираме вътре в този план, но планът се следва. Има една теория, която е дълга за обясняване и не е предмет на това интервю, но има теория за създаването на изкуствената РНК, която ваксината има за цел да създаде. Има два начина за създаване на РНК или на втора нишка ДНК, ДНК-то се създава от две сплетени нишки РНК. Едната отговаря за мъжката енергия, другата за женската. Ваксините имат за цел да накарат хората чрез страх и стрес да създадат изкуствена мъжка РНК, която би ги направила роботи или андроиди. Другия вариант е човек, когато е духовен и е познавач на вътрешния свят, той сам да създаде женската частица на РНК. Когато се създаде първо женската РНК отвътре, тя автоматично след това в някакъв период от време, ражда и втората мъжка РНК и се получава още едно допълнително стволче ДНК, което ще ни доближи до боговете. Както Мария е родила Исус, така и тази духовна РНК може да роди материалната РНК и да стане второ ДНК. Само че 90 процента от населението на земята не може да направи това и ще трябва да върви по един заобиколен път, но това как ще се случи точно – ще разкажа може би в някое следващо интервю. Никой не е загубен, всичко е както трябва, просто някои хора ще минат по заобиколния път.

– Всеки от нас идва на Земята, за да научи ненаучени уроци. Затова и всеки от нас е с различна съдба. Какво съветвате тези, които не приемат трудната си съдба?

– Аз разглеждам съдбата като нещо много интересно. Повечето хора виждат съдбата като 2Д, като една права линия, която те трябва да последват, но това изобщо не е така. Съдбата не е нито 3Д, нито 4Д, тя е дори повече от 12Д, тя е преплетена на толкова много нива, че ние дори не можем да си представим и никога не можем да излезем от нея. Но тази съдба, която хората припознават като 2Д – раждаш се тук и умираш там, от тази съдба може да се излиза много лесно и може много лесно да се променя. Учителят Дънов казва: „Когато човек променя себе си, Бог променя плановете си за него.“ Това е абсолютно същото. За трудната съдба мога да кажа, че на човек му е трудно, когато той се съпротивлява и не иска да приеме това, което му е зададено. Общо взето пътя. И колкото повече се съпротивлява, толкова по-трудно става, наклонът на трудността става по-голям. Нека да кажем, че човек, който си приема така наречената съдба, на него пътя му е като разходка из планината, която е полегата, лесно се върви, приятно време. А човек, който е в отрицание на своята собствена съдба, той се чувства сякаш изкачва връх Мусала и му е много по-сложно. Но от друга страна Вие знаете, че хората, които изкачват високите планини, първо имат много по-добър тренинг, много по-добра подготовка и след това накрая се наслаждават на много по-добра гледка. Така че отново, това е въпрос на гледна точка, тук няма правилно и няма грешно, въпрос на избор. Този избор може да бъде променен във всеки един ден, така че всеки трябва да избира сам за себе си, както вече споменах, аз бях избрал до 40-тата ми годишнина да вървя по много труден път и сега избирам да вървя по лесен път, само че докато стигна до лесния път първо трябва горе от върха на планината да сляза до полегатата част. Но когато човек знае какво му предстои, когато може да чете подсъзнанието и знаците чрез Алхимия на Съзнанието, защото Алхимия на Съзнанието е една азбука, чрез която може да се чете целият живот, тогава нещата не са толкова сложни в дългосрочен план.

– Има ли вълшебна пръчица, с която да променим себе си и света, в който живеем?

– За мен има вълшебна пръчица и тя се казва Алхимия на Съзнанието. Това е абсолютен факт. От Акашовите записи съм изкарал нещо, чрез което може да бъде разпознат всеки един човек и всяка една ситуация, в която живеем, може да разпознаем себе си, човека отсреща. Може да разберем как да подобрим физическото си здраве, как да намерим перфектния партньор за нас, можем да разберем как да бъдем амбициозни и креативни, можем да разберем как с минимални усилия да постигаме огромни резултати – всичко това може да бъде направено чрез Алхимия на Съзнанието. Препоръчвам на хората да четат, да изследват и нека сами да се убедят. Както казва Буда: „Аз мога само да ги закарам до извора, те са тези, които сами трябва да пият от него“.

– Българите сме създатели на духовната цивилизация, според руския акад. Лихачов. В срещите Ви с духовни учители имало ли е разговор на тази тема?

– Да, имало е разговори. В началото на моя духовен път аз станах наистина крайно духовен, материалният свят почти не ми беше интересен и задълбах много в духовното. Спокойно мога да кажа нещо, което би звучало стресиращо и крайно за повечето хора, които не разбират. Както, ако се опитате да обясните на едно седемгодишно дете как работи една мултимилиардна корпорация, то би било шокирано, тъй като нищо няма да разбере. Така и много хора, които не са на „ти“ с духовното, не биха разбрали това, което ще кажа. Аз съм влизал в едни от най-големите светилища в България с етерното ми тяло, с моето светлинно тяло МерКаБа – под Перперикон има уникални неща, има сфера, в която може да се вижда минало, настояще, бъдеще. Там, където е Мадарският конник, има град на Атлантида. Говорил съм с Бастет в Градище. В Царичина съм влизал, там има лаборатория, в която са създадени човешките чакри и тази лаборатория е буквално на милиарди години. Виждал съм пирамиди на Атлантида – почти в центъра на София, отдолу на 1000 км има Атлантска пирамида. Говорим за изключително, изключително стари и много интересни неща в България. По някакъв начин, заради опитността на моята душа в предишни животи, не ми е разрешено да влизам навсякъде, но няколко години вече не го правя, тъй като се фокусирам повече върху материалния свят, тук и сега и разпространението на знанието, за да може да стигне до хората. Това, което ми казаха моите духовни водачи е, че и те самите не знаят защо България е толкова специална. Само ми казаха, че е имало древни строители, които преди 4 милиарда години са създали Земята и са вложили енергийни центрове тук, както има енергийни центрове във физическото тяло – знаете, че на тях може да се въздейства чрез акупунктура, чрез масажи, чрез натискане на енергийни точки. Това са меридиани, по които протича повече енергия, така в България има заложени изключително много високоенергийни места, но дори моите духовни учители и водачи казаха, че те нямат представа защо и как е било това нещо. Просто те знаят, че тук е мястото и следват тази тенденция. Вярвам, че на нас българите ни предстоят уникални години.

Цялото интервю тук: https://patriciakirilova.blogspot.com/2021/05/blog-post.html

Едно интервю на Патриция Кирилова

Материалът Авторът на „Алхимия на съзнанието“ Пламен Топузов: За ключа към вътрешния ни свят, за Атлантида, мистериите в България и истината за ваксините е публикуван за пръв път на НОВИНИ.