Лидерът в хранителната индустрия – БОНИ Холдинг, спечели високите оценки на журито на Балканските Бизнес Оскари 2021, посочват организаторите на събитието ВИП Комюникейшън.

Най-мащабният бизнес форум на Балканите е под патронажа на община Ловеч, а церемонията за седмото издание на Balkan Business Awards ще се състои на 9 април 2021 от 19 ч. в конферентната зала на хотел Президиум Палас.

Създаден преди повече от 30 години, днес „Бони Холдинг“ АД е една от най-големите фирми в българската хранителна индустрия, лидерът в производството на свинско месо, и е сред най-утвърдените производители на месни продукти и колбаси.

Бони Холдинг е вертикално интегрирана компания, състояща се от дъщерни фирми, опериращи на всички нива на производство и реализация на готова продукция.

Свинекомплексите на холдинга са изцяло населени с животни с датска генетика.

Постоянната инвестиционна активност е насочена към повишаване на ефективността и увеличаване на поголовието. В стоковите свинеферми на холдинга се отглеждат 250 000 чистопородни животни, които се отличават с много висок процент на постното месо, крехкост и по-ниско съдържание на мазнини, спрямо традиционно отглежданите в България породи. Затвореният цикъл, който започва от модерната генетика, специалните фуражи и високотехнологичния начин на отглеждане, гарантира повторяемост и високо качество на отглежданите животни, а оттам и високо качество на месните продукти.

Изнесеното производство осигурява клане на 8 000 животни месечно и директни доставки на готовата продукция до месопреработвателните предприятия на холдинга и неговите клиенти.

„Бони Холдинг“ е в процес на проектиране на собствена високотехнологична индустриална кланица, която ще бъде разположена в покрайнините на град Ловеч и ще допринесе за допълнително повишаване на ефективността на процесите в месопреработката.

Предприятието в Ловеч разполага с производствен капацитет от 50 тона готов продукт на ден. Продуктовата му гама е богата, като предприятието е оборудвано за производство на всички видове месни продукти, които изискват сушене, пушене и варене.

Месопреработвателното предприятие Карлово е специализирано в производството на сурово-сушени колбаси и деликатеси и разполага с капацитет от 10 тона готов продукт на ден.

„Бони Холдинг“ разполага с отделно обособено предприятие за производство на месни разфасовки, млени меса, полуфабрикати, печени и пържени продукти. Производството на продуктите от тези продуктови групи се осъществява от специализиран завод, опериращ в рамките на „Месокомбинат Ловеч“. Той разполага с модерно технологично оборудване и ефективно организиран производствен процес, организиран в отделни функционално обособени зали.

Предприятието е с обща застроена площ от 3 925 кв. метра и разполага с капацитет за производство на 40 тона готов продукт на ден, както и със собствена експедиционна рампа за неговото извозване.

Партньори на Балканските Бизнес Награди са: Българската Агенция за Инвестиции, Българската търговско-промишлена палата, Българо-гръцката Търговска Камара, Конфиндустрия България – Италия, Българо-македонския Бизнес Клуб, Сръбско-българската търговска камара, Турско-българската търговско-индустриална камара, Гръцко-руската търговска камара, Бизнес клуб Лондон и други.

 

Материалът БОНИ Холдинг е финалист за Балканските Бизнес Оскари 2021 е публикуван за пръв път на НОВИНИ.