Фондация Digital4 с награда в категория „Проект с образователна насоченост в сферата на бизнеса.“

Проект с образователна насоченост в сферата на бизнеса в изданието B2B Media Annual Awards

Преди няколко дни, на 02.07.2020 г. B2B Media Annual Awards проведе шестите подред годишни награди, отличавайки най-изявените и иновативни компании. Заслужено признание получи Digital4 Foundation с награда в категория „Проект с образователна насоченост в сферата на бизнеса.“ Основателя на фондацията е предприемача Любомир Атанасов, а проекта, който донесе наградата е Digital4Bulgaria.com. Проект, който е създаден с цел да развива и популяризира дигитализацията на бизнеса в България.
Фондация Digital4 e основана през 2019 с мисия да развива активно дигиталния бранш. Ражда се Digital4Bulgaria, една сред множеството инициативи на фондацията и именно тази, която е отличена в наградите на B2B Media. Digital4 изгражда мрежа от събития из страната, която събира водещи специалисти, предриемачи и дигитални ентусиасти, създавайки нови бизнес възможности и обмяна на ценен опит. Над 4000 са посетителите на събитията Digital4Plovdiv, Digital4Varna, Bulgarian Digital Week и т.н.
Първото издание на Digital4Plovdiv е през 2016г. и с времето се утвърди като един от значимите експертни форуми, последното издание събра 550 участници, което го прави най-успешното до сега. Следващата голяма крачка идва със стартитрането на Digital4Varna през 2019г., където се провеждат две конференции. В Пловдив се огранизира мащабен дигитален форум с експо зона – Bulgarian Digital Week. Провежда се в рамките на седмица и събира над 250 лектори и 13 тематични конференции с осигурен от фонацията безплатен вход.
Целта е да се поставят все повече градове и събития на дигиталната карта на България.
През 2019 година Digital4 организира 9 събития с 2250 участници, 370 лектори и 170 теми в сферата на дигиталните технологии.
Фондацията стартитра множество инициативи, които спомагат за дигиталната трансформация на бизнеса, създавайки добавена стойност за общността.
В рамките на Digital4Plovdiv се организира ежегоден конкурс за най-добрите млади дигитални маркетолози на България – Digital Stars.
Наскоро започна и инициативата Talks4Digital – рубрика за маркетингови съвети и разговори с дигитални експерти в България.
Digital4 изготвя специално безплатно списание „Digital Technology Special Edition “. Това е луксозно издание за иновациите в дигиталните технологии, събития, интервюта със специалисти, новини, анализи, факти и прогрози в областта на дигиталните техногогии в България.

Фондацията подкрепя в развитието си и друг техен проект – DiTech.Media специализирано онлайн издание насочено към дигиталните технологии. Там мрежа от над 40 автори от над 14 държави създават актуални новини за дигитални технологии по света.
„Стипендия Digital4“ е инициатива, която е с една основна цел – да подпомогне по-бързото и качествено развитието на младите хора в сферата на дигиталните технологии. Една от формите, чрез която фондация „Digital4“ подпомага обучението и развитието на даровитите млади хора, студенти и ученици чрез отпускането на стипендии.