Най-голямата мрежа от зарядни станции за електромобили в България – Eldrive, стартира дейност на трети европейски пазар – Литва. Компанията eMobility International, която развива проекта, залага големи очаквания на литовския пазар, където мрежата вече има изградени 10 зарядни точки. Eldrive разполага с над 500 точки за зареждане на електромобили в България, Румъния и Литва, като у нас мрежата е най-голямата в страната и има пълно национално покритие. Всички основни пътища и магистрали в България са обезпечени с бързи станции, като от края на миналата година започна надграждане на съществуващата инфраструктура с по-мощни 120 kW DC суперчарджъри от последно поколение, за да се отговори на търсенето и нуждите на развиващия се пазар у нас.

“Експанзията на Eldrive към нови европейски пазари е логична стъпка в нашето развитие. През последните години положихме големи усилия за бързото разрастване на зарядната ни мрежа и към момента сме най-голямата мрежа в България с над 450 зарядни точки. Искаме да пренесем опита си и в другите пазари, на които оперираме – Румъния и Литва. Вярваме, че ще успеем в кратки срокове да развием мрежата си и там, като целта е лидерска позиция на всички пазари, на които оперираме.” коментира Стефан Спасов, Изпълнителен директор на eMobility International.
Плановете за развитието на мрежата Eldrive са да бъде удвоен общият брой на инсталираните точки през тази година. В България мрежата разполага с над 450 точки, в Румъния са над 50, а в Литва компанията стартира с 10 зарядни точки. Неотдавна Eldrive представи изцяло нова версия на мобилното си приложение, което разполага с подобрен интуитивен дизайн и ще позволи надграждане на услугата на Eldrive с ключови функционални нововъведения в близко бъдеще.

еМобилити Интернешънъл АД е група, която изгражда зарядна инфраструктура за електромобили под бранда Eldrive. Групата е най-големият инсталатор и оператор на зарядна инфраструктура на територията на България и региона. Мрежата от публични станции е единствената с широко национално покритие и разполага с умна платформа, управляваща процесите на предоставяне на услугата за зареждане. Към момента мрежата Eldrive включва над 500 зарядни точки на европейските си пазари и предлага диверсифицирано портфолио от стандартни и бързозарядни станции.