HP публикува своя Доклад за устойчиво развитие, който потвърждава ангажимента на компанията към хората, планетата и общността.

 

Акценти:

 Генериране на нови приходи от 900 милиона долара, което е увеличение от 35% спрямо 2017 година.

  • Обявяване на водеща цел – повишаване рециклирането на пластмаса при „Персонални компютърни системи“ и „Решения за печат и консумативи“ с до 30% до 2025 година. [1]
  • Определяне на времева рамка за захранване на своите глобални операции със 100% електроенергия от възобновяеми източници до 2035 г; постигна 100% възобновяемост на електроенергията в САЩ.
  • Достигане до 21 милиона студенти и учащи, чрез качествени образователни програми и партньорства от 2015 г. насам, като цели още по-добри резултати с обучението на 100 милиона души до 2025 г.

 HP Inc. (NYSE: HPQ) публикува своя Доклад за устойчиво развитие за 2018 г. с водещата цел на компанията: повишаване на рециклираното съдържание на пластмаса в портфолиото на своите печатни и лични системи с 30% до 2025 г., като продължение на дългосрочните усилия на компанията в тази област. Докладът отбелязва прогреса, който НР прави и бизнес ползите от инвестирането в планетата, хората и общностите. Програмите за устойчиво развитие носят повече от 972 млн. долара нови приходи за НР през 2018 г., което е с 35% повече от предходната година.

„Компаниите играят критично важна роля в решаването на предизвикателствата, пред които е изправено обществото и ние продължаваме да преоткриваме НР, за да посрещнем нуждите на нашия променящ се свят.“, заяви Дион Уайслър, президент и изпълнителен директор, HP Inc. „Не го правим, само защото е хубаво, това е наложителна стъпка от страна на бизнеса. Брандове, които са познати с мисията си и се борят за повече от това да продават продуктите, които създават, са много по-ценени от клиенти, акционери и общество като цяло. Заедно с нашите партньори, ние градим напредъка си и намираме още нови начини да превърнем предизвикателствата на днешния ден във възможности за нашето утре.“

Борба с пластмасовите отпадъци по света

Новата цел на НР за рециклирането на пластмаса се основава на дългогодишното лидерство на компанията в тази област. През 2018 г. НР използва 21 250 тона рециклирана пластмаса в своите продукти и повече от 8 000 тона в своите продукти от „Персонални компютърни системи“ (увеличение от 3.5% от 2017 г.), повече от 4 700 тона в своите продукти за печат (280% увеличение спрямо 2017 г.) и повече от 8 000 тона в оригинални НР мастилени и тонер касети.

„Прогресът изисква от нас да преосмислим всеки аспект от нашия бизнес и да намираме постоянно нови начини да направим живота по-добър за всички, навсякъде.“, коментира Асен Георгиев, изпълнителен директор, HP Inc. България. „Ние създаваме надеждни, висококачествени продукти, като използваме рециклирана пластмаса. Това са само част от нашите усилия, насочени към трансформирането на нашия бизнес в полза на задвижването на една кръгова икономика с ниски нива на емисии. Дори малките подобрения в световен мащаб могат да окажат огромно въздействие.“

Като част от този ангажимент, НР продължава да инвестира и да разширява своите инициативи, за да предотврати навлизането на пластмаса във водните пътища и океани. НР вече предостави приблизително 700 000 паунда за пластмасови материали от океана или повече от 25 милиона бутилки, които се използват за НР хардуери и мастила. Тази година НР пусна EliteDisplay E273d – първият дисплей, който е изцяло произведен от пластмаса от океана. Заедно със своите партньори, включително NextWave Plastics, НР се ангажира да увеличи използването на пластмаси от океана, като разработи първата глобална мрежа от вериги за доставка на пластмаси от океана.

В партньорство с д-р Джена Джамбек и д-р Крис Куомо от Университета в Джорджия, НР спонсорира новаторски изследвания, които са свързани с работата на жените в областта на рециклирането и управлението на отпадъците, по-специално на пластмасите от океана. Като има предвид опита на жените, работещи в рециклирането на пластмаси, това изследване ще послужи като основа за бъдещи проекти и ангажименти, включително неформално събиране на отпадъци, развиване на вериги за снабдяване с пластмаса и по-голямо равенство между половете в световен мащаб. Това изследване вече е в ход и е планирано да бъде представено в началото на 2020 г. 2.[2]

 

Възможност за потребителите да правят повече с по-малко въздействие върху околната среда

Наскоро НР обяви устойчивото си партньорство с издателство ELLE Magazine за първото в света устойчиво списание за мода, изработено от 100% рециклирани материали за корицата и 30% рециклирани материали за страниците в списанието.

НР представи и своето иновативно партньорство със SmileDirectClub – пионерът в дигиталните решения в областта на денталните грижи и лидер на пазара в сферата на дистанционната ортодонтска терапия с прозрачни алайнери, създадена от лекари. SmileDirectClub задвижва своята дигитална диференциация и бързото разрастване на производството на прозрачни алайнери с HP Jet Fusion 3D печатни решения. Като част от разширеното сътрудничество, HP и SmileDirectClub също обявиха нова програма за рециклиране, в която вече излишният 3D материал и обработените пластмасови форми се рециклират от НР и се превръщат в пелети за стандартно леене на пластмаса, което води до по- устойчиво производство.  Преоткриване на стандарта за многообразие и социално интегриранеОтдадеността на НР към многообразието започва от върха – най-разнообразния съвет на директорите в сравнение с която и да е технологична компания в САЩ. НР работи за увеличаване на многообразието, а през 2018 г. 59% от новите служители са от по-слабо представени групи. НР разширява тази отдаденост и към доставчиците, с които работи. През 2018 г. НР влага 423 млн. долара в малки фирми[3] и 219 млн. долара в предприятия с по-малко позиции, заемани от жени и предприятия – собственост на жени.[4] [5]

Създаване на жизнени общности навсякъде

Образованието е основно човешко право и НР вярва, че технологията може да бъде везна в преодоляването на различията и достигането на слабо представените и отхвърляни общности. През 2017 г. НР достигна до повече от 21 милиона студенти и учащи, като се стреми да достигне 100 милиона души до 2025 г.

Чрез доброволчество на НР, корпоративното предоставяне и програмите на HP Foundation, HP цели да стимулира положителните промени в общностите, в които живеем, работим и градим бизнес. В сравнение с 2017 г. работното време на служителите на НР се увеличава с 62% – 6400 служители са допринесли за около 140 000 часа за местните доброволчества в 48 страни, на стойност 4.3 милиона долара.[6] Освен това, НР отдели 23,21 милиона долара за местни общности от фондации и вноски на служителите. В периода 2016-2025 г. НР се ангажира да внесе 100 милиона долара във НР Foundation и да предостави на услуги в полза на общността от служители.[7]

 

 

Прочети още

За да прочетете повече, посетете HP Sustainable Impact website, и прегледайте наскоро публикувания Доклад за устойчиво развитие на НР за 2018 г.

 

Свързани връзки

За HP

HP Inc. създава технологии, които правят живота по-добър за всички, навсякъде. Чрез нашето портфолиото от персонални системи, решения за печат и 3D, ние създаваме изживявания, които удивяват. Повече информация за HP Inc. вижте на http://www.hp.com.

www.hp.com/go/newsroom

[1] Рециклирано пластмасово съдържание (RCP) като процент от общата пластмаса, използвана във всички персонални системи на НР, хардуера на принтера и печатащите касети доставени през годината. Общият обем изключва продукти, лицензирани с марка, и аксесоари за хардуер след покупка. Total RCP включва рециклирана пластмаса, пластмаса от затворен тип и пластмаси от океана използвани в продуктите на НР. Пластмасите за личните системи се определят от критериите за екомаркировка на EPEAT®. При спазване на съответните ограничение за използването и разпространението на материали, предназначени за рециклиране и/ или рециклирани суровини.

[2] Съдържа 5% морска пластмасова смола, която е еквивалентна на повече от 3/16 унции  рециклирани пластмасови бутилки за вода за всеки дисплей.

[3] Данните са за 12 месеца – до 30 септември на отбелязаната година. Данните за 2016 г. са за покупки в САЩ, Пуерто Рико, Канада, Европа и Азия, от американски компании, и включват един месец разходи от преди разделянето на компанията Hewlett-Packard на 1 ноември 2015 г. 2017 и 2018 са за покупки в САЩ и Пуерто Рико от базирани в САЩ фирми.

[4] Доставчиците са категоризирани като притежавани от малцинства или притежавани от жени, а не и двете. Тези категории включват всички размери на бизнеса

[5] Данните са за 12 месеца – до 30 септември на отбелязаната година. Данните за 2016 г. са за покупки в САЩ, Пуерто Рико, Канада, Европа и Азия, от американски компании, и включват един месец разходи от преди разделянето на компанията Hewlett-Packard на 1 ноември 2015 г. 2017 и 2018 са за покупки в САЩ и Пуерто Рико от базирани в САЩ фирми.

[6] Почасова ставка, която е основана на вида на доброволчеството: 150 долара  на час за борд, сервизно и професионално обслужване и умения; 24.69 долара на час за практически и неопределени добрововолчества, коригирани според данните на Световната банка за разликите в покупателната способност в отделните страни.

[7] Включва оценка на часовете за доброволество на служителите, дарения от служители и безвъзмездни средства от Foundation HP.