НоваСити Груп даде парични награди на млади интериорни таланти

Лидерите в луксозното строителство ще бъдат отличени от XII-ото издание на годишните награди LUXURY Property AWARDS 2022. Церемонията, която ще се превърне във форум на луксозното строителство, архитектурата и дизайна, ще се състои на 7 октомври 2022 в 5-звездния хотел Санкт Петербург в Пловдив.

И през тази година строителните инвестиции запазиха рекордно високи нива, като
през второто тримесечие на т.г. има ръст от
21.6% при издаване на разрешение за строеж на жилищни сгради, сочат официалните данни от НСИ.

Конкурсът отново ще акцентира върху иновациите и инвестициите в подкрепа на образованието и селекцията на кадри. Така ф
иналист за златните статуетки е
НоваСити Груп,
която събра повече от 100 кандидата в първия конкурс за интериорен дизайн за студенти
, организиран от инвеститорската компания.

Със свои проекти се включиха млади таланти от УАСГ, НБУ, ВСУ „Любен Каравелов“, ВСУ „Черноризец Храбър“, Националната художествена академия, Техническия и Лесотехнически университети.

В журито присъстваха едни от големите имена в бранша: Светослав Тодоров, Юлиян Пиперов, Валери Маринов, Вяра Желязкова, Трифон Пеев, както и архитектът, създал проекта – Добромир Добрев и Анастасия Живаева от Chaos. Имаше 10 номинирани, сред които бяха избрани победителите, получили следните награди:

Мария Енчева от НХА – 5000 лева;

Антония Йорданова от НБУ – 3000 лева;

Александър Тодоров от НХА – 2000 лева.

Призьорите получиха и лиценз за специализиран софтуер, предоставен от Chaos, а за тях и за останалите номинирани беше дадена възможност за стаж в едни от най-големите студия за интериорен дизайн в България.

По този начин инициативата на НоваСити Груп допринесе за връзката между бизнес и образование, подавайки ръка на младите таланти и откривайки професионални перспективи за тях и тяхното бъдеще.

Дори в период на световна здравна криза и в близост до бушуващ военен конфликт, луксозното строителство показа, че е конкурентно и не се влияе от икономическите кризи, подчертават организаторите от ВИП Комюникейшън. „Основната цел на церемонията е да подпомогне популяризирането и отличаването на добрите практики в луксозното строителство, успехите на българските строителни компании и архитекти у нас и по света, да подпомогне техните стремежи за по-добро качество на живот в България“, споделят управляващите съдружници на агенцията – Патриция Кирилова и Дончо Георгиев.
Ще бъдат връчени призове в следните категории: Иновации в строителството, Луксозно жилищно, обществено и бизнес строителство, Най-добра строителна компания, Идеен проект, Реновирано строителство, Локация на годината и др.
Партньори на строителните награди са Италианска търговска камара, Камарата на архитектите в България, Българска предприемаческа камара, Националната строителна федерация и Международната академия на архитектурата.

Материалът Инвестициите в образованието във фокуса на LUXURY Property AWARDS 2022 е от НОВИНИ.