Румънската онлайн общност за служители Undelucram с присъствие в България като Kaderabotim.bg привлича финансиране от 1 млн. евро за разширяването си в региона и за развитието на своя изкуствен интелект

Българският фонд Sofia Angels Ventures участва в инвестиционния рунд с 400 000 евро

Undelucram, най-голямата онлайн общност на служителите в Румъния, която присъства и в България със своята платформа Kaderabotim.bg набира рисково финансиране в размер на 1 млн. евро. Тя ще използва средствата за международното си разширяване, както и за развитието на свой собствен изкуствен интелект. В инвестиционният рунд участват българският фонд Sofia Angels Ventures с 400 000 евро, румънският фонд GapMinder с 200 хил. евро, а останалите 400 хил. евро компанията набира чрез европейската платформа за споделени инвестиции в технологични стартиращи компании SeedBlink.

Undelucram е регионална мрежа от онлайн платформи за изграждане на работодателска марка и за набиране на персонал, която е основана от предприемача Костин Тудор. Тя предоставя информация за различни фирми – какви са заплатите, социалния пакет от придобивки за работниците и как се провеждат интервютата за работа в тях и др.

Платформата има над един милион регионални потребители и планира да достигне 4,5 милиона до края на 2024 година. Също до тогава ръководството си е поставило за цел да разгърне продажбите си в седем държави.

Операции в 14 държави. През тази година компанията започна разширяване в Азия и Африка

Undelucram започна да се разширява регионално през 2019 г., а от тази година има операции извън Европа – в Азия и Африка. В момента платформата оперира в 14 държави – Румъния, България, Унгария, Гърция, Украйна, Молдова, Чехия, Полша, Мароко, Тунис, Алжир, Египет, Саудитска Арабия и Обединените Арабски Емирства. Във всяка една от тях онлайн платформата функционира на местния език и се съобразява с особеностите на местния пазар на труда.

Мрежата работи по business-to-business модел, който включва годишни абонаменти, насочени към изграждането на работодателска марка, както и към набирането на персонал. Платформата е базирана на алгоритми за машинно обучение и обобщени потребителски данни, които съпоставят интересите на кандидатите на пазара на труда с тези на работодателите.

“Нашият проект и бъдещите ни планове помагат и тепърва ще допринасят за прозрачността на международния пазар на труда. Разглеждаме инвестицията в Undelucram като вот на доверие, който още веднъж потвърждава възходящата посока на развитие на компанията ни. Каня потенциалните инвеститори, които искат да увеличат максимално печалбите си и в същото време да допринесат за по-справедлив и балансиран пазар на труда, да участват в този нов кръг, открит от Seedblink, за развитието на нови технологии и консолидиране на международната ни експанзия“ – заявява Костин Тудор, основател и главен изпълнителен директор на платформата.

“Undelucram е създал много скалируем модел на растеж в областта на платформите за човешки ресурси, при който работодателите и служителите разполагат с нов начин да се ангажират прозрачно и да отговарят на своите нужди. Екипът има силна експертиза в сфери като дигиталния маркетинг, технологиите и човешките ресурси, много добри ръководни умения, отдаденост и стремеж да се учи и да напредва бързо. Вярваме, че тази възможност за инвестиция може да осигури добра възвръщаемост, както и че планът за продажбите е много реалистичен и съответства на развитието на пазара“ – посочва от своя страна Милен Иванов, управляващ партньор в Sofia Angels Ventures.

“Добрите резултати и екипът са причината отново да сме с Undelucram, за която сме уверени, че може да промени пазара на труда чрез прозрачност. За нас е от съществено значение също и визията на ръководството за международна експанзия и през последните три години Undelucram направи страхотни стъпки извън Румъния“ – споделя Серджиу Рошка, партньор – основател на GapMinder.

“Като инвеститори в технологии, ние видяхме как генерираното от потребителите съдържание трансформира някои от най-зрелите индустрии и Undelucram има решение, насочено към много голям пазар в област, останала недокосната от големите играчи. Undelucram изгради солиден бизнес, който е в добра позиция тепърва да влияе и да стимулира пазара на онлайн набиране на персонал и изграждане на работодателска марка. Ние сме развълнувани да подкрепим техния нов кръг от финансиране през SeedBlink с помощта на нашата общност от индивидуални инвеститори” – посочва от своя страна Андрей Дудоа, управляващ партньор на SeedBlink.

 Undelucram

Undelucram е регионална онлайн общност от служители с присъствие в 14 държави и с над 1 милион регистрирани служители в региона. Тя предоставя на потребителите си също онлайн инструмента за сравняване на заплати “Заплатоизмерител”, калкулатор на заплатите, както и ресурси за кариерно развитие като шаблони за CV, информационни материали за различните индустрии и класация за най-добрите работодатели.

SeedBlink

SeedBlink е специализирана в технологиите платформа за рискови инвестиции, позволяваща на бизнес лидерите да финансират перспективни европейски технологични стартъпи, редом с утвърдени институционални инвеститори. Мисията ѝ е да изгради ефективна инвестиционна инфраструктура за индивидуални и институционални инвеститори, които да работят заедно за финансиране на иновативни европейски технологични компании.  SeedBlink Crowd SA e регистрирана в Регистъра на Румънското ведомство за финансов надзор (Romanian Financial Supervisory Authority – ASF) с номер PJR28FSFPR/400001 от 03.11.2022.

Каним ви да прочетете основните инвестиционни информационни материали на ниво проект или платформа, преди да инвестирате в платформата. Информацията е достъпна на румънски и английски език и може да бъде достъпна на официалния уебсайт www.seedblink.com.

 GapMinder

GapMinder е фонд за рисков капитал, управляващ 50 млн. евро, който инвестира в технологични компании, създадени в Румъния и Централна Европа, бързо разрастващи се в международен план и във фаза Seed или Серия A. Партньорите на GapMinder имат директен подход като инвеститори, помагайки на компаниите да растат чрез стратегически консултации и пряко участие в оперативната организация, корпоративното управление и финансовата дисциплина. Портфолиото му включва перспективи компании като FintechOS, TypingDNA, DruidAI, Cyscale, Deepstash, SmartDreamers, Soleadify, Machinations, Frisbo, Innoship.io и Cartloop. GapMinder се съфинансира предимно от Оперативна програма за конкурентоспособност за периода 2014 – 2020 година.

 Sofia Angels Ventures

Sofia Angels Ventures е фонд за рискови инвестиции, управляващ 13 млн. евро, финансиран от Европейския инвестиционен фонд с цел да съинвестира заедно с бизнес ангели и други частни инвеститори и фондове. Ние сме фокусирани върху технологични стартъпи в етап pre-seed и seed предимно от България, Югоизточна Европа и Централна и Източна Европа, но с визия да оперират на целия континент или глобално. Sofia Angels Ventures е подкрепен от InnovFin Equity, с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез финансовите инструменти на програма Horizon 2020 и Европейския фонд за стратегически инвестиции (European Fund for Strategic Investments – EFSI), създаден в рамките на Инвестиционния план за Европа. Целта на EFSI е да подпомага финансирането и да осъществява продуктивни инвестиции в Европейския съюз и да осигури увеличен достъп до финансиране.