Бутиковият комплекс “Милениум” е финалист за строителните Оскари 2021

Пловдив отново е основен конкурент на София в луксозното строителство, посочват организаторите на XI-то издание на годишните награди LUXURY Property AWARDS 2021 – агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън. Освен с качествено строителство, пловдивските фирми изграждат комплекси със забележителен интериор, много зеленина и всякакви удобства за живущите, вкл. и за тези с увреждания.

В истински форум на най-добрите фирми в луксозното строителство, архитектурата и дизайна ще се превърне церемонията на 1 октомври 2021. Сцена на събитието ще бъде най-високият пловдивски хотел – емблематичният парк-хотел Санкт Петербург.

Сред финалистите в конкурса е бутиковият комплекс „Милениум“, изграден от строителна компания „Линер“ ООД. Разположен е в южната част на Пловдив, на ул. „Остромила“, има 5 четири фасадни жилищни сгради, построени на площ от 9 000 м2.
Комплексът е от затворен тип, изцяло ограден и с контролиран достъп. В петте сгради има 230 едностайни, двустайни и тристайни апартаменти, на партерите има общо 95 гаража, а в дворното място са разпределени правопропорционално 135 паркоместа, зони за отдих и детски площадки.

Всички сгради са със самостоятелни комуникационни ядра, а на партерните етажи има жилища за хора с увреждания. Непосредствено пред комплекса има автобусна спирка на градски транспорт и в двете посоки. Общите части на комплекса са само 10 %, което се отразява на просторните домовe, които клиентите получават.

Визията е в средиземноморски стил, съобразен с комплексите в района, а на фасадите е обърнато особено внимание на детайлите и на орнаментите по тях, луксозни общи части.

По време на церемонията ще бъдат връчени призове в следните категории: Иновации в строителството, Луксозно жилищно, обществено и бизнес строителство, Най-добра строителна компания, Идеен проект, Реновирано строителство, Локация на годината и др.

Материалът LUXURY Property AWARDS 2021: Пловдив е основен конкурент на София в луксозното строителство е публикуван за пръв път на НОВИНИ.