Строителните Оскари подпомагат с благотворителна кампания децата

Картина за 10 000 лв. от колекцията на Краси Балъков на търг за SOS Детски селища

 

Посланикът на добра воля за SOS Детски селища България от 1996 година – футболната легенда Красимир Балъков, предоставя скъпа картина от личната си колекция за благотворителния търг, който ще се проведе по време на церемонията за Десетото юбилейно издание на Наградите за луксозно строителство.

Гала-вечерта, която ще отличи лидерите в строителния бранш, ще се проведе на 30 септември в балната зала на 5-звездния хотел Маринела и ще завърши с благотворителен търг с картини на стари майстори, съобщава ВИП Комюникейшън.

Сметката за кампанията “Строителните Оскари в подкрепа на “SOS Детски селища България” вече събира дарения – BG48RZBB91551000365058, а общо набраните средства ще бъдат обявени по време на събитието.

Картината с висока колекционерска стойност на майстора на шедьоври Димитър Киров (1935-2008) „Параклис“ е с цена от 10 хиляди лева. Тя е подписана от автора и е датирана от 1997 г.

Параклис – Димитър Киров, от колекцията на Балъков

Димитър Киров (Де Киро) е един от най-популярните съвременни художници. Роден е на 20 май 1935 г. в Истанбул, Турция. През 1959 г. завършва Художествената Академия в София – специалност „Монументална и декоративна живопис“ при проф. Георги Богданов. Творбите му са предимно в областта живописта и монументалното изкуство – стенопис (фрески, секо), мозайка, сграфито.

Димитър Киров е инициатор на идеята за бъдещия изложбен център за съвременно изкуство, който да представя творбите на съвременните художници.

Участието на Краси Балъков в кампанията не е случайно – вече 25 години той дарява за SOS Детски селища България. А по време на 50-ия си юбилей той направи и гостите си съпричастни с благородната кауза – бяха събрани и дарени над 17 хиляди лева.

„Чувството за удовлетворение и щастие, когато работиш със SOS Детски селища България, е невероятно. Доказателството за успеха на проекта на Херман Гмайнер са всички тези български деца, които сега са реализирани, успели млади хора“, споделя Краси Балъков.

„Щастливите моменти, които съм изпитал като част от отбора на SOS Детски селища, са основанието ми да призова всеки, който може, да стане SOS приятел“, допълва той.

Сдружение SOS Детски селища България е първата гражданска правозащитна организация в страната, която предоставя директна грижа за деца в риск, като се стреми да осигури пълен с обич дом за всяко дете. Сдружението е част от голямото международно семейство SOS Children’s Villages International, което се грижи за близо 1 000 000 деца в 134 страни по света.

Материалът LUXURY PROPERTY AWARDS: Картина за 10 000 лв. от колекцията на Краси Балъков… е публикуван за пръв път на НОВИНИ.