Той е експерт в областта на спиналната хирургия и детската неврохирургия

Носителят на приза „Млад лекар на годината“ на Българската лекарска колегия и носител на наградата „Млад лекар на годината на Аджибадем“ – д-р Асен Цеков, получи високите оценки на журито на BALKAN MEDICAL AWARDS 2022 и е финалист за международния форум, съобщават организаторите от VIP COMMUNICATION.

Седмото издание на престижните награди ще отличи хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи с доказани значими постижения в областта. Церемонията ще се състои на 17 юни 2022 в 5-звездния хотел Санкт Петербург в Пловдив.

Д-р Цеков е тясно специализиран експерт в областта на спиналната хирургия и на детската неврохирургия.


От 2008 г. до момента има над 70 участия на български и международни научни конгреси и конференции, където е представил разработки касаещи диагностиката и лечението на интракраниални тумори, съдови лезии, спинален дизрафизъм, спинална патология и черепно-мозъчни травми и др., много от които отличени с награди.
Провел е редица специализации и участия в курсове на различни неврохирургични теми (микроневрохирургия, заболявания и лечение на спинални заболявания, травми, хидроцефалия и др.) в Германия, Австрия, Швейцария, Финландия, Кипър, Гърция и други.
Д-р Асен Цеков е роден през 1985 г. в София.

Завършва Испанската езикова гимназия в София през 2004 г., а през 2011 г. се дипломира като магистър по Медицина, през 2014 г. – като магистър по здравен мениджмънт в Медицински университет – София.

Защитава специалност по неврохирургия през 2018 г., а през 2019 г. защитава успешно дисертационен труд в областта на вродените спинални деформации при деца на тема „Съвременни тенденции и възможности при лечението на Тетеред-корд синдром“ и придобива научната титла доктор на медицинските науки.

Д-р Цеков има завършени курсове по Медицинска психология (2006 – 2007) и Модерна фармакотерапия (2007 – 2008) в Медицински университет – София.
През 2019 г. придобива научната титла “Доктор на медицински науки” и става “главен асистент” в Клиниката по неврохирургия на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда, София.

Снимки Личен Архив

Материалът Младият д-р Асен Цеков е сред финалистите за BALKAN MEDICAL AWARDS 2022 е от НОВИНИ.