Събитието е днес от 11 ч. в залата на СБЖ

Организацията на Обединените Българи ще отбележи своята 15-та годишнина днес – 5 юли, от 11 ч. в залата на СБЖ в София.
По време на събитието ще се състои и общото събрание на Международната Академия на Обединените Българи, както и връчване на дипломи за научни и творчески постижения.
Председателят на ООБ Живко Бъчваров ще представи мащабната платформа за развитие на общобългарската общност, ще бъде насрочена и Българиада 2022, в която участват учени и творци от всички кътчета по света, където живеят носители на гените ни.

През годините ООБ акумулира иновации на българи от цял свят и подпомогна развитието им. Издаде редица научни трудове на българи от цял свят и проведе научни и творчески форуми с етнически българи от различни континенти.

В деня на Будителите – 1 ноември, организацията връчва награди за Родолюбие на личности от различни сфери на обществения живот. Сред призьорите са Христо Димитров – създател на ансамбъл „Българе“, Христо Смоленов – изследовател на древната българска история, трикратната световна шампионка по бокс Деси Кирова (Дейзи Ланг), Евгени Делев – управител на Българския генетичен проект към американската лаборатория Фемили фри ДиЕнЕй, журналистката и пи ар Патриция Кирилова – магистър Защита на културно-историческото ни наследство, Ивелин Михайлов – създател на най-големия Исторически парк в Европа, Жорж Трак (Георги Иванов) – създател и ръководител на Културен център „Тракарт“ ., Александър Димитров – председател на Център за защита и развитие , подпомагал нееднократно родолюбиви каузи и други.

Материалът Организацията на Обединените Българи чества 15-та годишнина е от НОВИНИ.