Първият български моден бранд празнува юбилей с благотворителна инициатива в подкрепа на УНИЦЕФ

Васил Найденов, Виктор Калев, Ани Салич, Гала, Радина Червенова, Николай Михайлов, Ивет Лалова, както и Националните посланици на добра воля на УНИЦЕФ България – Елена Петрова и Поли Генова, дариха свои лични костюми с колекционерска стойност. Звездите на България се включиха в благотворителна инициатива по повод 50-годишнината на първата българска модна марка „Рила Стил“. Те приеха поканата на Рауф Ахундов, собственик на компанията, обличала българския елит през последния половин век и дариха свои лични дрехи, в подкрепа на каузата на УНИЦЕФ.

Всеки от артикулите в колекционерската изложба е от специален момент на популярните личности, които участват в инициативата. Актьорът Виктор Калев дари костюмът и аксесоарите към него, с които излиза на сцената на първия моноспектакъл „Грамофонът“, Елена Петрова пък се раздели с роклята от първия епизод на сериала „Стъклен дом“, а водещата Гала дари роклята, с която печели първата си награда като водеща на най-гледаното телевизионно предаване „На кафе“ през далечната 2000 г. В името на каузата на УНИЦЕФ, Ани Салич се раздели с костюма и аксесоара, с които беше водеща на благотворителния сезон на „Като две капки вода“, посветен на благотворителната организация, през пролетта на  2023 г. в ефира на NOVA. Магнетичната Поли Генова дари атрактивния си гащеризон от видеото към песента “How we end it“, а вратарят на националния отбор по футбол и на ПФК „Левски“ – Николай Михайлов се раздели с ръкавиците и бутонките, с които излиза в мача-реванш от UEFA Conference League 2022/23 срещу ПАОК. Най-бързата бяла жена на планетата, Ивет Лалова, подари тениска с автографа си, а звездата на българската поп музика, Васил Найденов – едни от любимите си кецове. Една от най-красивите и емблематични телевизионни водещи, журналистът Радина Червенова, дари специална своя рокля, с която празнува сватбения ден на близки приятели в атмосферата на изискания хотел „Джордж V” в Париж.

Всеки желаещ да се сдобие с артикул на любима своя звезда може да го направи като разгледа артикулите във Facebook страниците на „Рила стил“ и на „УНИЦЕФ“, и следва стъпките за дарение описани в публикациите. Всички събрани средства отиват директно за каузите на УНИЦЕФ за децата на България.

Компанията „Рила Стил“ и дъщерното ѝ дружество, с което става известна в чужбина Battibaleno, остави трайна следа в българската мода. Придобива популярност в цяла Европа, превръща се в първия източноевропейски бранд със собствени магазини в столицата на модата и 24 пъти участва в prêt-à-porter Париж. И до днес поколения българки не само си спомнят, но и все още носят моделите, които остават еталон за качество, елегантност и непреходна класика.

Рила Стил“ се превърна в мода и за елита, и за обикновената жена. Привлякохме към компанията едни от най-добрите чужди дизайнери като Софи Ситбон, Сара Гунарсон, Саша Паша, да създават мода за българките. Посветих най-добрите си години в развитие на компанията и успях благодарение на много приятели, въпреки перипетиите, административния натиск и вътрешните саботажи. Радвам се, че по повод юбилея на „Рила Стил“ успяхме да привлечем за каузата ни да помогнем на УНИЦЕФ и най-популярните български звезди, хора с характер, защото също, както и модата, така и ценностите са непреходни.“, споделя Рауф Ахундов.