Комплексът в Стряма е най-големият в ритейл сектора в България и един от най-големите на Балканския полуостров с площ от 359 000 кв. м.

 Kaufland България откри нова база в своя логистичен комплекс в Индустриална зона Раковски, с. Стряма (област Пловдив). Инвестицията е за над 64 милиона лева, като новата база открива близо 100 работни места.

С обща площ от 359 000 квадратни метра и две бази логистичният център на Kaufland България е най-големият в ритейл сектора в България и един от най-големите на Балканския полуостров. От отварянето му през 2005 г. до момента инвестициите на компанията в него надхвърлят 233 милиона лева. Центърът обслужва всички 59 хипермаркета на компанията у нас. В него работи екип от общо 600 служители.

„Нашият логистичен комплекс е от стратегическо значение за бизнеса ни. Той задава стандарти и работи на световно ниво: с мисъл за клиента, за обществото и за околната среда. Гордеем се с екипа ни тук и с неговата работа.“, каза на откриването на новата база Иван Чернев, председател на Управителния съвет на Kaufland България. По думите му чрез дейността си в с. Стряма компанията подпомага развитието на местната общност, като създава нови работни места в региона и развива експерти – от комисионери, през транспортни логистици до технически кадри.

„Откакто Kaufland е в България, вие не само развивате своята дейност, но и налагате стандарти – иновации, високо-технологични процеси и производства, екология – важна част от кръговата икономика.“, заяви Емил Караниколов, министър на икономиката. Той подчерта колко е важно и ценно, че Kaufland България е не само лоялен партньор на българския бизнес, но и на българските производители.

В своя комплекс в с. Стряма Kaufland има две бази, които обслужват основна част от хранителния и нехранителния асортимент на хипермаркетите. Досегашната логистична база е разделена на складове с различни температурни режими, в които са обособени зони за съхранение на различни артикули. Температурите се контролират и при транспортирането на стоките до филиалите. На ден в базата пристигат 300 камиона от всички краища на страната и от чужбина, а за година към хипермаркетите на Kaufland се транспортират повече от 1 милион комисионирани палета. Рампите, с които досегашната база разполага, са 150. Резервните палетоместа са 67 хиляди, в зоните за комисиониране има 9 хиляди места, на ролкови стелажи – 11 хиляди места, а в зоната за прием и изход на стоки – 8 хиляди палетоместа.

Откритата днес нова база, част от логистичния комплекс, е за нехранителни продукти и в нея ще се съхраняват кухненски уреди, домашен текстил, облекло, канцеларски материали и други. За нея са построени 53 нови рампи за прием на стоки и материали. Създадени са още 30 хиляди палетоместа за складиране и 5 хиляди зони, в които ще се комисионират 100 хиляди нехранителни палети на година.

Логистичният комплекс на Kaufland България дава възможност на компанията за пълен контрол върху поръчаните продукти, за да може да гарантира тяхното качество и свежест от влизането им в склада до поставянето им на рафтовете в хипермаркета.

Тъй като обемите на съхранение и обработка на стоки в целия логистичен комплекс са много големи, всичко е строго организирано, за да се гарантира ефективното използване на ресурсите и капацитета на склада. Центърът е изграден според последните екологични стандарти и работи с иновативни технологии, които щадят околната среда.

За Kaufland България 2019-а година се свързва с важни инвестиционни проекти и активна модернизация. През февруари във Велико Търново беше открит 59-ият хипермаркет в страната, за което компанията инвестира близо 25 милиона лева.

До края на годината компанията ще продължи с модернизацията на обектите си в цялата страна, като междувременно се работи и по изграждане на петия хипермаркет във Варна.

От идването си в България до днес Kaufland се превърна в значим фактор за икономиката с инвестиции от над 1,4 милиарда лева. Със своите над 6000 служители компанията е един от най-големите работодатели в страната.

За Kaufland

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 година. Веригата има 59 хипермаркета в цялата страна. Обектите са със средна търговска площ от 3200 кв.м. Повече информация можете да откриете на www.kaufland.bg.