Инициативата „Преди утрешния ден – началото“ събира учени и предприемачи

на 21-ви февруари в София

 На 21-ви февруари от 14:30 ч. в „София Ивент Център“ („Парадайс Мол“) ще се проведе инициативата „Преди утрешния ден – началото“. Организатор е списание BGLOBAL, а събитието е част от социална инициатива на медията, която включва серия от събития, интервюта с изявени визионери и алманах на бъдещето. Достъпът е безплатен с предварителна регистрация ТУК.

По време на „Преди утрешния ден – началото“ ще минем напред във времето, за да видим какво ни очаква там, колко вълнуващ, щастлив и успешен е следващият наш живот“, сподели Максим Майер, идеолог на инициативата и управител на списание BGLOBAL. „В това пътуване ще ни водят ПИЛОТИТЕ НА БЪДЕЩЕТО – едни от най-умните и успели българи – учени, предприемачи, хора на духа. Имаме нужда от нови лица, от повече визия, ум и конструктивност“, допълни той.

Пътуването в бъдещето включва три панела – „Технологии“, „Бизнес“ и „Човек и общество“. Участниците в тях са визионери от тези области:

ТЕХНОЛОГИИ

Калоян Тодоров, собственик на SEG; Борислав Петров, изпълнителен директор на INSAIT, Ивайло Славов, член на надзорния съвет на DIGITALL; Eлена Дречева, изпълнителен директор на „Коника Минолта Бизнес Солюшънс България“; Юрий Попов, съосновател и технически директор на Incineration Productions; Елена Маринова, президент на „Мусала Софт“.

БИЗНЕС

Карел Крал, изпълнителен директор на „Електрохолд“; Христо Пирински, професор в департамента по бизнес на University of Central Florida; Доминик Хамерс, изпълнителен директор на „Геотехмин“; Кирил Кирилов, оперативен мениджър на българския петаскейл суперкомпютър DISCOVERER, доц. Мариана Тодорова, футуролог, Пламен Цеков, съосновател на GigsRemote и Scalefocus, Мария Косанова, управляващ директор на Hewlett-Packard Enterprise.

ЧОВЕК И ОБЩЕСТВО

Светлин Наков, създател на „СофтУни“; Татяна Иванова, българското момиче, което се готви за полет към звездите; Ивайло Дичев, професор по културна антропология в СУ „Св. Климент Охридски“; Георги К. Първанов, управител е на Cteam и партньор в Bulgaria wants you; Ивайло Василев, мениджър „Бизнес юнит биофармация“ в „АстраЗенека България“; Иво Иванов, писател и журналист; Георги Малчев, управляващ съдружник в агенция Xplora.

Форумът се осъществява с подкрепата на генералния спонсор „Електрохолд-България“, на основния спонсор „Геотехмин“, на спонсорите „Дънди Прешъс Металс“ и Hewlett-Packard Enterprise. Комуникационни партньори са „Интеримидж“ и Xplora. Медиен партньор събитието е БТА.

Регистрация за събитието може да направите ТУК.

Списание BGlobal и bglobal.bg се издават от БГЛОБАЛ МЕДИА ЕООД.

Максим Майер – инициатор на „Преди утрешния ден – началото“ и управител на BGlobal

Максим има повече от 30 години опит в сферата на журналистиката. От 2005 г. заема поста редакционен директор на списание „Мениджър”. Преди това е бил директор на в. „Сега” и на списанията „Жената днес” и „Наш дом”. Бил е и главен редактор на „Жената днес”, зам. главен редактор на в. „Стандарт” и зам. главен редактор на в. „Пари”, старши репортер на в. „168 часа”. Завършил е журналистика в Софийски университет „Св. Климент Охридски” и специализация в Би Би Си. Обучавал е журналистически екипи в пресгрупа „168 часа”, отразявал е войните в бивша Югославия в началото на 90-те години.