Цинфан Хъ от Китай грабна голямата награда в категория класическо пеене на ММК “Арт старс – Звезди на изкуството”

Бляскаво завърши шестото издание на Международният музикален конкурс “Арт старс – Звезди на изкуството”- категория класическо пеене.

„Това беше най-силния оперен “Арт старс” досега! Чухме участници на световно ниво! Журито бе много затруднено в своя избор. Това е конкурса с най-много чуждестранни участници от създаването – от Китай, Франция, Русия, Македония!“, сподели Мила Маврова, създател и директор на “ART STARS-Звезди на изкуството”.

Голямата награда грабна Цинфан Хъ от Китай, в съперничество с Георги Димитров от София и Елоиз Комжен от Франция, които завоюваха първо място в най-силната трета група.

Първа награда във втора възрастова група получи Нели Колева от Пловдив, а с първи места в първата възрастова група на “малките” се закичиха Йоана Дафова от Бургас и Мойра Янкова от Варна.

Това, което отличава този конкурс от други подобни в България, освен че всички лауреати от II и III получават парични награди, е продуцентския нюанс в много от наградите. Лауреатите получават покани за участия в оперна гала на сцената на Държавна опера – Варна; участия в концерти с оркестър “Симфониета” в гр. Видин; покани за участия в оперетна гала и покана за работа в хора и участие в роля на сцената на Държавен музикален театър – София и др. Този вид награди са предоставни от членовете на журито, което е голям жест към участници и организатори.

Конкурсът завърши с прекрасен Гала концерт с участие на лауреатите и раздаване на наградите пред многобройна и ентусиазирана публика.

До нови срещи през 2022 година във Варна, талантливи млади хора!

Материалът Варна:Завърши шестото издание на Международният музикален конкурс “Арт старс – Звезди на изкуството” е публикуван за пръв път на НОВИНИ.