ЕДИНАДЕСЕТИТЕ ГОДИШНИ НАГРАДИ ЗА ЖУРНАЛИСТИКА СЕ ПРОВЕДОХА ДНИ ПРЕДИ ПРАЗНИКА НА БЪЛГАРСКАТА ПИСМЕНОСТ

По традиция, както всяка година, наградите MEDIA Awards 2022 бяха съчетани и с рождения ден на организаторите – агенция за публични комуникации “ВИП Комюникейшън” със собственици Патриция Кирилова и Дони Георгиев.

През 2022 събитието е много по-мащабно сравнение с предишните 10 години, защото от национално ниво се разрастна извън рамките на България в Balkan MEDIA Awards 2022.

Сред призьорите бяха:

популярната водеща на новините в Северна Македония Александра Велинова,
собственичката на най-голямото издание за туризъм в Албания Travel Magazine Albania & Balkans Флора Джемани Баба,
Марияна Векилска,
Николай Лефеджиев,
Мира Добрева,
Иво Тодоров,
д-р Неделя Щонова,
Григори Недялков,
Балканика ТВ,
Светослава Рудолф,
юридическото предаване Темида, Елеана Цанова – кореспондент на БНТ,
Гергана Маринова,
Георги Крумов,
Радостина Минчева – собственик на продуцентска компания и дигитални издания за свободна журналистика,
главният редактор на LifeOnline.bg Елза Парини и други.

Церемонията по награждаването се състоя броени дни преди празника на буквите и българската писменост – на 20 май в Black & White Piano Lounge в Grand Hotel Millennium, София.

Годишните медийни награди поощряват и подпомагат развитието на най-добрите практики в медиите у нас.

Над 40 журналисти от национални медии и над 150 ВИП гости присъстваха на церемонията. Наградите бяха в категории “Общество”, “Икономика”, “Иновации”, “Култура и изкуство”, „Дигитални медии“ и др.

Бяха връчени и специални награди за цялостен принос в развитието на журналистиката у нас.

Радостина Минчева – издател на редица дигитални медии за свободна журналистика бе удостоена с най-голямото отличие за издател, като собственик на продуценска и издателска компания „Вива Ефир“ ЕООД продуцираща най-разнообразно по тематика онлайн съдържание в изданията си. Онлайн медиите са обединени под името VIP MEDIA – Viva Internet Productions Media Group) и са характерни с това, че не публикуват банер реклами от платформи за онлайн реклама, както и че са сегментирани дигитални пространства за свободна журналистика.

Основната цел на Balkan MEDIA Awards 2022 е да подпомогне стремежите на медиите и журналистите да създават позитивни новини, отразяващи развитието на разнообразни теми.

Досегашни носители на престижния приз са журналистите Иван Гарелов, Милен Цветков, Валя Ахчиева, Васил Иванов, Мира Добрева, Светослава Рудолф, Георги Коритаров.

И тази година сред призьорите се подредиха журналисти от БНТ, БТВ, Нова ТВ, България он Ер, ТВ Евронюз България, ТВ 1, 24 ТВ, а също и репортери от печатни и ел. медии.

Партньори на събитието бяха:

Мебелни вериги КАРЕ България и Enikom M

Didy’s – cakes&sweets

РЕФАН – натурална козметика от България / REFAN BULGARIA
Edoardo Miroglio wine

лидерите в дигиталния печат ФРЕШ ПРИНТ / FRESH PRINT, и др.

Годишни Награди за Журналистика Balkan MEDIA Awards 2022 дадоха старт на благотворителна кампания за изграждането на храм в популярното родопско село Забърдо.
Църковното настоятелство на с. Забърдо се обърна с молба за финансова подкрепа, а банковата сметка е: Църковно настоятелство с. Забърдо
BG77STSA93000022581565.

 

Материалът BALKAN MEDIA AWARDS 2022 – ГОДИШНИ НАГРАДИ ЗА ЖУРНАЛИСТИКА е от НОВИНИ.