Косовският Университет за бизнес и технологии е финалист за златните статуетки 

Подготвянето на нови образовани кадри за бизнеса отново е приоритет за развитието на икономиката на Балканите, категорично е журито на Балканските Бизнес Награди 2021.
Иновациите в образованието отведоха до финала на престижния международен конкурс Университета за бизнес и технологии в столицата на Косово – Прищина, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън.

Най-мащабният бизнес форум на Балканите е под патронажа на община Ловеч, а церемонията за седмото издание на Balkan Business Awards ще се състои на 28.04.2021 от 19 ч. в конферентната зала на хотел Президиум Палас.

Създаден през 2001 г. днес университетът има повече от 150 акредитирани специалности, 10000 студенти, 1000 служители, Научно-технологичен парк, Научноизследователски институти, центрове, лаборатории за предприемачество и иновации, различни технологични центрове и спин-оф. Създаден е мащабен предприемачески Иновационен екосистемен университет в Косово.

С иновациите си в обучението, университетът е един от най-прогресивните и уважавани учебни заведения в Югоизточна Европа.


Партньори на Балканските Бизнес Награди са: Българската Агенция за Инвестиции, Българската търговско-промишлена палата, Българо-гръцката Търговска Камара, Конфиндустрия България – Италия, Българо-македонския Бизнес Клуб, Сръбско-българската търговска камара, Турско-българската търговско-индустриална камара, Гръцко-руската търговска камара, Бизнес клуб Лондон и други.

Материалът Балканските бизнес награди с отличие за иновациите в образованието   е публикуван за пръв път на НОВИНИ.