Независимо от сезона бизнесът не престава да работи. Как да съчетавате деловият външен вид с удобство през летните жеги е труден въпрос. Ще ви дадем няколко насоки, за да се придържате към деловите изисквания.

Кои са неподходящите дрехи за офиса:

– Блузи с голи гърбове, волани и драперии;
– Пъстри рокли;
– Пъстри потници;
– Бюстиета;
– Къса пола;
– Дълга до земята ефирна пола.

Какво облекло е подходящо за офиса и делови срещи:

– Пола и блуза или риза;
– Панталон и блуза или риза;
– Изчистена права рокла.

Цветове: свежи пастелни цветове: бежово, кремаво, бледозелено, бледосиньо…
Кройки: сепмли и максимално обрани.

В случай че е необходимо да присъствате на бизнес среща може да сте със сако, но го изберете с три четвърти ръкави.
Важно е да изглеждате професионално, затова подбирайте облеклото си старателно.

ОЩЕ СЪВЕТИ ЗА ДЕЛОВИ ВИД НА ДАМИТЕ

Ако искате да изглеждате надеждни и сериозни в сферата, в която работите, но трябва да се придържате към деловия стил и  основните правила на обличане в бизнеса.

Следвайте тези опорни точки:

Строг силует

Изчистеният силует е задължителен.

Постига се с походяща пола, панталон или рокля. Това означава права пола или рокля с дължина до средата на коляното, класически панталон с дължина до средата на тока на обувката.

Забравете за всякакви ефирни, разкроени в края на дрехата дизайнерски акценти. Има разлика от вчекидневните дрехи за различни поводи и офис облеклото.

РОКЛИТЕ

Деловите рокли са с къс или дълъг ръкав. Или много дебели презрамки, които покриват раменете.  Ако роклята е без ръкави, то сакото е задължително.

ПОЛИТЕ и ПАНТАЛОНИТЕ

Правата пола и класическият панталон успешно съчетавайте с копринени блузи с къс или дълъг ръкав. Деколтето не трябва да е дълбоко.

В случай че полата или панталонът има гайки за колан, в никакъв случай не оставайте без колан. Задължително да е от естествена кожа.

САКОТО

Сакото придава сериозен и стабилен вид. Говори за увереност. В случай че е подходящо може да си позволит сако с модни акценти в кройката, като например видове ревери, вталеност, дължина.

ЦВЕТОВЕТЕ

Класическите цветове: черно, тъмно синьо, сиво  за полата, панталона, сакото, които задължително са едноцветни.

Ризи или блузи в бяло, светло синьо, пепел от рози, бежово, резеда и др. Можу и тънко райе.

МАТЕРИИТЕ

Вълна, коприна, памук – това са материите, към които трябва да се придържате. те предават изтънченост и елегантност в делови стил.

В деловия свят трябва да не допускате да изглеждате евтино.

АКСЕСОАРИТЕ

Пръстените може да са най-много два.

Обеци – в никакъв случай не трябва да са обемни и висящи.

Перли или малки, ненатрапчиви камъни. Сребро, злато, платина.

Колие – много семпло.

Обувки – строки от черна или кафява естествена кожа с нисък дебел ток.

Чанта – средна на големина. В никакъв случай пискюлчета, верижки, големи орнаменти, висящи шалчета.

За финал

Ползи

Когато сте облечени делово, освен стилни, изглеждате и уверени. Всеки най-малък детайл за подчертаване на женственост или сексуалност издава ниското ви интелектуално ниво и опитите ви да го прикриете с демонстрация на сексуалност, изкусителност или подобни евтини тактики. Такива тактики за отвличане на мъжкото внимание само ви унижават. Не носят това, за което си мислите.

Придържаки се към изискванията на деловия стил, отсрещната страна ще ви възприеме по най-добрия начин.

Когато не подчертавате физическата си красота интелектуалните ви заложби и професионализъм изпъкват. А това колко сте карсиви или секси – има начини да се усети и поводи да се облечете предизвикателно.

Нещо много важно за дамите, особено ако сте майки,  не забравяйте че е изключително пошло да демонстрирате сексуалност, физическа красота или младост, когато сте в офиса или на делови срещи. Независимо дали чрез облекло или поведение. Това важи и за социалните ви профили. По този начин веднага съобщавате на целия свят, че нямате интелектуални способности и едва ли може да сте ефективна в делово отношение.