Интимна връзка на работното място – лошо ли е?

Професиите, при които има най-много

интимни връзки между колеги

Колкото и за е забранен флиртът между колеги в повечето фирми, толкова по-често се практикува. Трудно е да се устои на изкушението, когато сте поне 8 часа заедно с привлекателен мъж или съответно жена. Работите заедно, общувате и някак несъзнателно търсите разтоварване в шеговити подмятания, които рано или късно прерастват в интимна връзка на работното място.

Но според  изследване на Approved Index в Англия, публикувано в profit.bg, става ясно, че при някои индустрии връзките между колеги са много по-често срещани, от колкото при други.

- Advertisement -

С риск да се разпознаете или да провокираме съмнения за поведението на вашата половинка, прочетете следващите редове. Но, ако не искате да откриете дадена професия в класация за най-големи свалки на работното място, то веднага затворете статията и си живейте спокойно.

Интимна връзка на работното място не винаги означава нещо лошо или изневяра.

По-долу ще видите процентът  хора, в съответният бранш, които са си признали, че са имали връзка с колега:

Мода – 83.87%

Политика – 80% (вижте само какво правят политиците – любов, а не закони:))

Транспорт и логистика – 75.93%

Строителство – 75%

Банки/финанси – 70%

Публичен сектор – 70%

Технология и IT – 68.94%

Инженерство – 68.52%

Продажби – 68.35%

Медии и реклама – 68.18%

Човешки ресурси – 67.27%

Други – 66.67%

Телекомуникации – 66.67%

Туризъм – 66.67%

Търговия на дребно – 65.35%

 

Друго проучване показва, че всеки десети служител поне веднъж в живота си е имал интимна връзка с колега. А най-дръзкото е, че тези колеги-любовници, не винаги успяват да контролират страстите си и често не изчакват края на работния ден. Но още по-смущаващото е, че дори и тези, които никога не са прегрешавали на работното си място, не веднъж са мечтали за това.

Но други изследвания по темата сочат, че това пречи на работата и по-голямата част от тези връзки винаги завършват със сълзи.

Според специалисти, ако вече имате интимна връзка на работното място, по-добре не парадирайте с това преди да сте сигурни, че отношенията са стабилни и сериозни.