По време на събитието ще е и ексклузивното представяне на премиерната

документална поредица от късометражни филми „По следите на…в София“

 В предстоящото издание на инициативата на издателство „Клет България“ – Е-академия, обичаната актриса Йоана Буковска-Давидова ще представи ексклузивно пилотните епизоди от късометражната документална поредица „По следите на … в София“, реализирана по нейна идея. Поредицата цели да се постигне по-ясно възприятие на учебното съдържание и емоционална ангажираност на учениците с изучавания материал и връзката му с реалността днес. Онлайн срещата ще се проведе на 16 март от 17:30 ч. Участието е напълно безплатно и всеки желаещ може да се регистрира тук.

В предстоящата сесия ще бъдат дискутирани различни иновативни и визуални подходи, с които да достигнем до учениците, да създадем устойчиви умения за концентрация в тях и успешно да задържим вниманието им.

Стотици учители от цялата страна вече са се регистрирали за участие и ще имат възможността да гледат откъси от пилотните късометражни филми посветени на Пейо Яворов и Иван Вазов, реализирани с подкрепата на Столична община, чиято официална премиера предстои съвсем скоро.

Чрез филмирани възстановки на реални случки, проектът цели да минимизира времевата и културна дистанция между реалността и изучавания материал, която често води до апатия и непоносимост сред учениците във възприятието им на информацията в учебните часове.

Първостепенната задача на поредицата „По следите на…. в София“ е да създадем емоционален отпечатък у възприятията на учениците кой е човекът, който стои зад името, изписано в учебниците им под произведението, което те трябва да изучават“, разказа Йоана Буковска-Давидова.

Йоана Буковска-Давидова е популярна българска актриса. Получава първата си награда още, когато е на 17-годишна възраст за ролята на Жулиета в „Ромео и Жулиета“ – на международния фестивал „Време“ във Враца. От 2014 година насам Йоана Буковска-Давидова е креативен продуцент, сценарист и режисьор на няколко театрални и кино – проекта, сред които филмите „Тръгваме на училище, Вирусът – не!“, „По следите на… в София“ и „100 години хвърча по камъните“.

Инициативата Е-академия подкрепя учителите в ежедневните трудности, през които преминават в работата си, чрез серия от онлайн срещи с утвърдени професионалисти. В следващата среща, част от инициативата на издателство „Клет България“, поради събраната обратна връзка от аудиторията и интерес към реализирането на следващи срещи за личностно усъвършенстване, за втори път гост ще е професионалният трейнър Даниела Илиева, която ще даде полезна информация по темата „Репрезентативни системи – сетивата, през които обработваме информацията“.