– Г-н Dial, Можете ли да ни кажете повече за себе си и за вашата организация Баскетболното посолство The Basketball Embassy (TBE)?

– Аз съм основател на баскетболното посолство The Basketball Embassy (TBE) и съм треньор по баскетбол на мъжете в Университета „Дева Мария от езерото“ (OLLU) в Сан Антонио, Тексас. TBE се стреми да се развива и развива баскетбол по целия свят, като предоставя уникални възможности за треньори и играчи, както и за изграждане на общност с помощта на играта, за да обедини хората.

– Сега вие комбинирате и двете работи в The Basketball Embassy (TBE) с коучинг работа в университета, кажете ни повече за работата си в университета.

– OLLU е частен университет на запад от центъра на Сан Антонио. Той има красив кампус и класовете са малки по размер. Нашата програма за баскетбол е програма NAIA Division 1 и ние пътуваме и се състезаваме с отбори в цяла Америка.

– Каква е целта на вашето пристигане в България на 5 април.

– В допълнение към срещите с представители в посолството на САЩ за предоставяне на възможности за българската младеж, аз също търся млади мъже, които се интересуват от провеждането на образователна и баскетболна кариера в американски университет. Ще имам една пълна и 2 или 3 частични стипендии за състезатели. Като една от целите по време на посещението ми в Европа е да намеря подходящи състезатели от България за програмата на университета ни.

– В колко часа и къде ще направите откритата тренировка за децата, които искат да учат в университетите в САЩ.

– 5 април от 16:00-18: 00 в салона на ЦСКА.

– Всяка година вие или вашите треньори идвате по време на International Basketball Camp в Габрово, планирате ли да дойдете отново и какви са ползите за българските деца от лагера.

– ДА! IBC, Габрово е един от любимите лагери на TBE. Ще имаме TBE треньори и очакваме с нетърпение да работим с играчите по целия свят. Смятаме, че имаме едни от най-добрите треньори в света, така че за играчите това е чудесна възможност да научат нови неща или да научат нови начини да направите някои стари неща по-добри.

– Какво искате да кажеш на български играчи, които искат да учат и да играят в САЩ.

– Моля, елата на пробите и ни покажете какво можете да направите. Също така следвайте  The Basketball Embassy (TBE) в социалните медии, както и в OLLU Athletics.

Благодаря!

**

International Basketball Camp – един от лагерите с голям брой участници, треньори от чужбина и включващ редица съпътстващи събития.

International Basketball Camp стартира през 2016 като до момента участие в него са взели над 1400 деца.

Четвърти международен баскетболен камп 2019 ще се проведе през месец юли в два периода от 12 до 19 Юли и от 20 до 27 Юли 2019 в град Габрово. Кампа се наблюдава от лицензирани ФИБА агенти, като тяхната основна цел е да предоставят възможност за развитие на талантливи състезатели в западна Европа. Повече от 10 състезатели получиха възможност да се обучават в чужбина или да посетят баскетболни академии и клубове в Италия, Германия, Англия и Ирландия.

Главният организатор Владимир Искров ще събере голям брой треньори от България, Италия и САЩ, които усъвършенстват  уменията на  децата.
Всички ще бъдат  щастливи от това, което ще видят като условия и организация и надеждите са това да продължи.

В малкото свободно време, участниците ще имат възможност да се запознаят с красотата на България, посещавайки комплекс“Етъра“, Калояновския манастир, столицата София и самият град Габрово.

За Владимир Искров

  • Главен треньор в North Atlantic Basketball Academy – 09.01.2015 – 02.06.2015Основни дейности и отговорности: Организация на тренировъчния процес; провеждане на треньорски семинари; планиране.Dublin, Ireland
  • Старши треньор на мъжкия отбор на БК Черноморец 2014 – 15.09.2014 – 24.11.2014Основни дейности и отговорности: Организация на тренировъчния процес; планиране, тестиране, скаутинг; участие в държавно първенство за мъже А група.гр. Бургас, ул. Арсеналски 100
  • Старши треньор на мъжкия отбор на БК Чардаф Орловец – 05.08.2013 – 01.06.2014Основни дейности и отговорности: Организация на тренировъчния процес; планиране, тестиране, скаутинг; участие в първенство.Гр. Габрово, ул. Орловска 2
  • Главен треньор на школата и треньор на младежкия отбор – 21.09.2012 – 05.08.2013Основни дейности и отговорности: Провеждане на организирани занимания по баскетбол с всички деца от школата; даване
    на методически указания на треньорите и изготвяне на програми за специфични тренировки за различните възрастови групи.Гр. Габрово, ул. Орловска 2
  • Треньор – 11.11.2009 – 14.09.2014Основни дейности и отговорности: Провеждане на организирани занимания по баскетбол за деца 1-2 клас; участие на отбора в два годишни баскетболни турнира. Големина на отбора: 15-20 деца.