Той ще бъде специален гост на Burgas Kite Cup 2021, на 26 и 27 юни.

Един от най-ексцентричните кайтсърфисти Ник Джейкъбсън ще посети страната ни на 26 и 27 юни. Кайтсърфистът ще бъде специален гост на Burgas Kite Cup 2021, част от Extreme week, който ще се проведе на плаж „Атанасовска коса“ в един от най-екстремните уикенди по родното Черноморие. Гостуването е с любезното съдействие на кмета на Бургас г-н Димитър Николов и Surf Shop Burgas.

Burgas Kite Cup 2021

Най-старата кайтсърф регата у нас, която е част от Extreme week, се организира от Бургаски морски клуб, община Бургас и се провежда от 2006 г. в морския град. В нея през годините специални гости са били много световноизвестни спортисти на кайт сцената, като Aaрън Хадлоу, Еъртън Козолино, Aлександро Клементе.

На 15-ото юбилейно издание на състезанието един от най-екстремните кайтъри в момента Ник Джейкъбсън ще направи няколко демоннстрации в Бургас. Организаторите предвиждат и специална лекция на тема “Премереният риск и безопасността във водата”, която ще запознае младите кайтсърфисти как да се съобразяват със средата на каране и с метеорологичните условия.
На събитието очакваме да видим и непобедимата легенда на българския кайтсърфинг – Красимир Карталов, състезател на Бургаски морски клуб.

Кой е Ник Джейкъбсън

34-годишният професионален кайтсърфист е роден в Дания, но прекарва голяма част от живота си в Кейптаун. Известен е със своя свободен стил на каране, сърфирайки не само във вода, а скачайки от високоетажни сгради в нея. От Европа до Южна Америка, каскадите му по градски обекти го правят един от истинските пионери в този спорт с репутацията на човек, скачащ от места, които никой друг не би посмял да приближи.
През 2020 г. печели сребърния медал на Red Bull King of the Air,  заедно с наградата на Mystic Most Extreme Move за емблематичния си трик, който му донесе 9/10 точки.
На 19 февруари 2017 г. в Кейптаун, Южна Африка, по време на сесия с ветрове от 40 възела, Ник скача до 28,6 метра височина за 8,5 секунди, което го прави световен рекордьор в дисциплината „най-висок скок с хвърчило“. Настоящият рекордьор е Мартен Хегер с 34,8 м.
Преди няколко години мечтата на Ник да скочи с хвърчило от върха на емблематичния 321-метров Burj Al Arab в Дубай, единственият седемзвезден хотел в света и един от най-високите хотели в света, се сбъдва със съдействието на Ричард Брансън.
През 2017 година Ник става първи на Red Bull King of the Air.


Ник Джейкъбсън е част от отборите на North Kiteboarding и Мystic, а при посещението си у нас, заедно с Surf Shop Burgas, ще представи най-новото кайт оборудване от марките за 2021 г.
Очкаваме да видим легендата на модерния спорт в България със съдействието на кмета на община Бургас г-н Димитър Николов на 26 и 27 юни.
Повече за събитието Burgas Kite Cup 2021, част от Extreme week, следете на страниците на Surf Shop Burgas и на Бургаски Морски клуб.

Материалът Легендата на екстремния кайтсърф Ник Джейкъбсън идва в България! е публикуван за пръв път на НОВИНИ.