„Купи Сега, Плати После“ за всеки онлайн бизнес

 

Финтех компанията „MOKKA”, която оперира под шапката на Revo Technologies, водещ специалист в услугите „купи сега, плати после“ (BNPL) и CloudCart България, лидер в създаването на онлайн магазини в България, сключиха стратегическо партньорство. Съвместно ще предлагат бърза и достъпна интеграция на метода за разплащане „купи сега, плати после“ на всеки търговец от портфолиото си.

BNPL моделът за пазаруване става все по-популярен в цял свят, както сред водещите търговци, така и сред по-младите активни потребители. MOKKA е бранд, който има установени партньорства в категории като мода, обувки, бижута, детски стоки, спорт, здраве и красота, пътувания, електроника и други. Предлага на партньорите си гъвкаво технологично решение, което дава възможност на пазаруващите да отложат плащането за своите малки и големи покупки и да изберат удобен за тях начин на плащане за период от 30 дни до 24 месеца.

Партньорската екосистема на CloudCart е много повече от съвкупност от продукти, партньорски решения и услуги. Синергията между различните бизнеси и специалисти гарантира фундаментални предимства и условия за бързия прогрес и удовлетворение на всички участници – крайни клиенти на онлайн магазините, партньори и търговци. Вече само с няколко клика всеки търговец ще може да предложи на своите клиенти опцията да платят с MOKKA и междувременно да повиши резултатите на своя CloudCart магазин.

„За нас партньорството с CloudCart е изключително важно! От една страна си сътрудничим с бързоразвиваща се и иновативна компания, която задава тенденциите в сектора, а от друга –  можем да достигнем до хиляди търговци едновременно. Решението, което MOKKA предлага, е елегантно и лесно за употреба, а това го прави атрактивно както за бизнеса, така и за крайния клиент.”, сподели Петър Бойчев, изпълнителен директор на МОККА за България.

CloudCart създава не просто онлайн магазини, а модел и среда за развитие на успешен онлайн бизнес. Следователно техният фокус не е само върху разработването на технологично решение, но и върху цялата организация, свързана с анализ, маркетинг, продажби, оптимизация на процеси и много други. Компанията нарича този модел eCommerce-as-a-service. Фундаментален елемент за техния растеж в дългосрочен план са ефективните интеграции, които предлагат на клиентите си. MOKKA е създала не просто поредното приложение, а продукт, създаващ печеливши възможности за онлайн търговците.

„С радост посрещаме MOKKA в нашето семейство. Всеки нов бизнес допринася със своите уникални умения и знания, като увеличава общата стойност на платформата и екосистемата на CloudCart. Това сътрудничество е вълнуваща възможност за нас да разширим обхвата си и да предлагаме най-доброто от света на електронната търговия ”, каза Николай Илиев, изпълнителен директор на CloudCart.“, Николай Илиев, изпълнителен директорна CloudCart.

Технологията на MOKKA е мултиканална, така че търговците могат да предложат услугата „купи сега, плати по-късно“ както във физическите си магазини, така и онлайн, включително и в техните мобилни приложения. Възможностите за финансиране и плановете за разплащане могат да бъдат персонализирани според нуждите на всеки търговец. Опитът на други пазари показва, че когато пазаруват с MOKKA, купувачите правят по-големи и по-чести покупки, увеличавайки стойността на пазарната кошница и реализираните продажби в магазините.

Методът на плащане „купи сега, плати по-късно“ предлага алтернатива и на наложения платеж, който все още е популярен сред потребителите в България, но скъп за търговците. С BNPL клиентът получава поръчката си, преди да плати, а търговецът гарантирано получава сумата за нея. Така се намаляват разходите за доставка и връщане на продуктите.