Като бивш изпълнителен директор на Amazon и Santander, с богат опит в сферата на дигиталните разплащания, Пател ще обогати с опита си лидерския екип на Paysafe

Paysafe (NYSE: PSFE), водеща платформа за специализирани разплащания, обяви днес, че Чираг Пател ще оглави глобалния бизнес за Дигитални портфейли на компанията като изпълнителен директор. Пател ще работи директно с Филип Макхю, изпълнителен директор на Paysafe Group, след като официално встъпи в длъжност в началото на септември.

Портфолиото на Paysafe за дигитални портфейли, което включва Skrill и NETELLER, позволява на потребителите да съхраняват и теглят средства и извършват покупки в над 40 валути чрез виртуална сметка, както и да купуват и продават лихви в криптовалута и да извършват международни парични преводи. Дигиталните портфейли се използват от 3,5 милиона потребители по целия свят, като за 2020 г. генерират общ обем на плащанията 20,4 милиарда долара.

Пател има над 20 години опит в сферата на разплащанията, работейки за световно известни глобални организации. Той се присъединява към Paysafe от Santander Group, където заема позиция глобален ръководител Плащания. Докато е там, Пател стартира глобална платежна платформа и значително увеличава използването на платежните продукти и услуги на банката. Преди Santander, Пател ръководи дивизия Плащания в Amazon за Европа и се ангажира с международната експанзия на компанията, като отговаря за продуктовото портфолио на Amazon за нови технологии за плащане и разширяването на международните плащания. Преди Amazon Пател заема висши мениджърски функции в областта на плащанията и финансовите услуги за редица известни финансови институции, включително Softcard (придобита от Google), American Express Services Europe Limited и Merchant Services Group Int.

Филип Макхю, главен изпълнителен директор на Paysafe, коментира: „Пател има изключителен опит като изпълнителен директор в бизнеса с разплащания, като успешно стартира и разраства множество потребителски и бизнес платежни продукти и услуги по целия свят. Радвам се, че е част от екипа ни и ще изведе нашите дигитални портфейли на следващо ниво по ръст.“

Чираг Пател коментира: „Очаквам с нетърпение да се присъединя към екипа на Paysafe следващия месец и да поема ръководството на дигиталните портфейли на компанията. Вярвам, че има огромен потенциал за разширяване на предлагането към все повече клиенти предвид мащаба на Skrill и NETELLER в световен план, в комбинация със страхотната технология и талантливия екип на Paysafe.

Пател заема поста на бившия главен изпълнителен директор Дигитални портфейли, Лоренцо Пелегрино, който влиза в стратегическа консултантска роля за Skrill Limited.

Макхю допълни: „Бих искал искрено да благодаря на Лоренцо за огромната страст и устрем, които показа през последните 15 години, когато лансира и разви нашите дигитални портфейли в цял свят. Сега предлагаме два от най-популярните и усъвършенствани дигитални портфейли на планетата и имаме здрави основи, на които да продължим да надграждаме, докато развиваме бизнеса”.

За Paysafe Limited
Paysafe Limited (“Paysafe”) (NYSE:PSFE) (PSFE.WS) е водеща специализирана платформа за разплащания. Основната цел на компанията е търговци и потребители да се свързват и осъществяват трансакции безпроблемно, благодарение на водещи за индустрията продукти в сферата на обработването на плащания, дигитални портфейли и онлайн кешови услуги. С над 20 години опит в областта на дигиталните разплащания, годишен обем на трансакциите от над 92 милиарда долара и приблизително 3 400 служители в 12+ световни локации, Paysafe свързва търговци и потребители чрез 70 платежни метода в повече от 40 валути.

Най-големият офис на Paysafe в света е в София с над 1300 служители, работещи в различни направления – продуктови и софтуерни разработки, обслужване на клиенти, риск мениджмънт, счетоводство и контрол, ИТ обслужване и други.

Вижте повече на www.paysafe.com