- реклама -

Започва строежът на жилищен комплекс RIVER PARК, чиято инвестиция ще надхвърли 160 милиона лева

Kметът на район Витоша инж. Теодор Петков, партньори и гости присъстваха на церемонията по първа копка на жилищен комплекс River Park, собственост на Недвижими Имоти Дивелъпмънтс.

Със символичната първа копка започна осъществяването на най-мащабния жилищен проект в София – River Park. Планирано е реализацията му да продължи около 5 години в три отделни етапа. Първа фаза се очаква да приключи през 2022 година със завършването на първите 110 къщи. В целостта си River Park включва изграждане на 352 къщи, инфраструктура и паркова среда на терен от 215 000 кв.м. Инвестицията в проекта ще надхвърли 160 милиона лева, а вече е факт и сътрудничеството с Уникредит Булбанк, която ще финансира изграждането му.

Стремежът в цялостната визия на откритите пространства в River Park е да наподобяват естествена природна среда и ландшафт. Дизайнът  на пространствата е вдъхновен едновременно от плавните форми на планината и реката, и динамиката на града. Ландшафтът е проектиран така, че комплексът да осигури дом едновременно на хората и природата. Да бъде място за живот, почивка и забавления сред чиста, здравословна и природна среда. Това се постига чрез осигуряване на големи и ефективни озеленени пространства, които освен с естетични качества са наситени с разнообразни функции – социална, здравословна, екологична и др. На събитието, отбелязващо първата копка, беше засадено първото от общо предвиден брой от 3000 дръвчета.

Над 40% от всички 110 къщи на първия етап вече са договорени за продажба.

Недвижими Имоти Дивелъпмънтс наскоро обяви избраната компания Калистратов груп, която ще осъществи изграждането на комплекса. Експертизата,  опитът и  високо квалифицираният екип на Калистратов груп спечелиха доверието на инвеститора за реализацията на комплекса, след проведена процедура за избор на изпълнител. Калистратов груп  е компания с отлична репутация и голяма експертиза  в строителството на знакови обществени, административни, производствени, жилищни сгради и инфраструктурни проекти. Управлява се от екип, сформиран от професионалисти, с дългогодишен опит в строителния бранш.
Разполага с над 40 души висококвалифициран инженеро-технически персонал за управление и изпълнение на проекти и притежава собствени ресурси,  работни групи,  и строителна механизация, с което осигурява максимално кратки срокове, високо качество и прецизност на изпълняваните работи.

„Още щом стъпих на това място, аз  усетих със сърцето си енергията на това пространство. Чух реката, гледах планината, а слънцето огряваше навсякъде. Бях убеден, че това е мястото от моята визия за проекта, чрез който да споделя цялото това великолепие с много семейства, търсещи хармоничен начин на живот в близост до природата. В последната година всички ние се уверихме за важността на дома. Като място за израстване, за игри, за почивка, за обучение, за работа и за забавление. Място за истински живот.   Предизвикателството пред мен и екипа ми е огромно в тези времена, но вярата в проекта и ентусиазмът да го създадем ще ни помогнат на всяка наша крачка“ каза Ори Нив- Главен изпълнителен директор  на Недвижими Имоти Дивелъпмънтс.

За инвеститора – зад проекта River Park стои Dynamic Group, компания с над 40 години международен опит в сферата на недвижимите имоти и инвестиции в милиарди евро в мащабни проекти по цял свят. В България оперира от 20 години, като инвестира предимно в индустриални имоти и търговски площи. Изграждането на River Park осъществява посредством дъщерното си дружество – Недвижими Имоти Дивелъпмънтс.

Повече за проекта: www.riverpark.bg

- реклама -

АКО СТЕ ПРОПУСНАЛИ...

Advertisment

ЛИЧНОСТИ

ВЛАДО НИКОЛОВ СЕ ПРИДВИЖВА В ГРАДА САМО ПЕША

Волейболният ас призова олимпийската шампионка Екатерина Дафовска да се включи в инициативата Нестле за Живей активно на 22 септември Владо Николов отправи предизвикателство към Екатерина...

Педро Диаш е новият Изпълнителен директор на АЛД Аутомотив в България

АЛД Аутомотив – лидер в сферата за оперативен лизинг в България, обявява назначаването на Педро Диаш за Изпълнителен директор на АЛД Аутомотив в страната....

Проектът на Ивелин Михайлов е финалист за Черноморските Оскари

Поредно престижно признание за Историческия парк край Варна Един от най-мащабните туристически обекти у нас - Историческият парк край Варна, създаден от бизнесмена Ивелин Михайлов,...