Онлайн инициативата на издателство Клет се завръща на 24 януари от 17:30 ч.

19 януари 2023 г., София. „Ролята на учителя при формирането на ценностна система у учениците“ – това е темата на първото за 2023 г. издание на Е-академия, която за трета поредна година подкрепя и вдъхновява българските преподаватели в предизвикателствата на професията. Онлайн срещата, част от инициативата на издателство Клет България започва на 24 януари от 17:30 часа в платформата на издателството, а лектор в нея ще бъде професионалният трейнър Даниела Илиева. Участието е напълно безплатно, а всеки желаещ може да се регистрира тук.

Как се формира здрава ценностна система и как може учителят да допринесе за изграждането ѝ у ученика, кои техники и подходи в общуването дават най-бързи и устойчиви резултати за преодоляване на бариерите между поколенията? Това са само част от въпросите, на които проф. д-р Даниела Илиева ще отговори по време на дългоочакваната среща.

Учителят е човекът, който често прекарва най-много време с ученика и има огромно влияние върху формирането на личността му. Той отдавна вече не е само преподавател по предмет или дисциплина. Той е ментор, фасилитатор и модел за подражание в процеса на съзряване на младежите. Това е отговорност не само към класната стая и учебния предмет, а и към цялостното изграждане на следващите поколения.“ Така тя коментира темата на първото за 2023 г. издание на Е-академия.

Проф. д-р Даниела Илиева е автор на множество статии по темата за отношенията между учител и ученик, а в последната си книга – „Управление на личностното развитие“ обръща специално внимание и върху себепознанието, успеха и удовлетворението на хората в училищата и университетите. Тя е професионален консултант по Бизнес етикет и международен протокол, сертифицирана от The European School of Protocol (Брюксел, Белгия), и сертифициран трейнър по Невро-лингвистично програмиране (НЛП) и Коучинг, акредитирана от Международната НЛП Асоциация и от Европейския консул по менторство и коучинг.

Целта на формата Е-академия тази зима е да подкрепи учителите в ежедневните трудности, през които преминават в работата си. За да покрие задълбочено всички теми, които учителите са посочили като важни в предните издания, издателство Клет планира и няколко извънредни сесии на Е-Академия, с които ще допълни календара на ежемесечните срещи. Опитни специалисти ще представят на учителите ценни съвети, полезни техники и примери за справяне с агресията в училище, създаване на социално-емоционални умения у учениците, повишаване концентрацията на младежите и засилване на връзката между учебния материал и реалния свят, както и изграждане на личен авторитет, справяне със стреса в живота на учителя и други.

Е-академия стартира в края на 2020 година, като до момента са реализирани 17 издания, в които са участвали над 3500 души. Сред гост-лекторите досега са били имена като Мадлен Алгафари, Георги Тошев, Владимир Карамазов, Георги Господинов, Деси Стоянова и други.