• Фокусът е поставен върху дигитални и ориентирани към хората решения, лансирани по време на ключови годишни събития за клиенти и партньори
• В изказването си главният изпълнителен директор разкрива как прилагането на съществуващи технологии в мащаб ще спомогне за укрепване на енергийната сигурност, устойчивост и декарбонизация

Schneider Electric, лидер в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията, започна своята поредица от дигитални събития Innovation Summit World Tour 2022 със силен призив за справяне с тройната криза – енергийна, икономическа и климатична – пред която са изправени правителства, фирми и потребители по целия свят, и очерта своя подход и решения за противодействие.
„Във време на глобална криза трябва да имаме пълна яснота относно нашия път и дестинация. Настоящата енергийна криза е само върхът на айсберга“, посочи Жан-Паскал Трикоар, президент и главен изпълнителен директор на Schneider Electric. „Тъй като търсенето на енергия в световен мащаб се очаква да нарасне три пъти през следващите 30 години, жизненоважно е да внедрим всички технологии, които вече са налични, за да ускорим електрификацията, дигитализацията и устойчивостта.“

Г-н Трикоар се изказа в началото на годишната серия от дигитални събития за клиенти на Schneider Electric през октомври и ноември, по време на които компанията ще представи многобройни новаторски предложения за продукти, софтуер и услуги, които търсят решения на належащите екологични и социални проблеми, произтичащи от енергийната криза и изменението на климата.

Изказването му идва много скоро след Climate Week NYC, където главният директор за стратегията и устойчивото развитие на Schneider Electric Гуенаел Авис-Хют призова да се обърне повече внимание на все още често подценяваната страна на енергийната криза, обусловена от търсенето – с други думи, колко енергия се консумира изобщо.

Екипът на Schneider Electric Research Institute публикува първото по рода си количествено проучване, демонстриращо потенциала на наличните технологии, които, ако се съчетаят и внедрят в мащаб, имат потенциала да намалят въглеродните емисии с две трети до 2030 г., като същевременно генерират огромни икономии на енергия за обитатeлите на сгради (до 70%).

Schneider отдавна се застъпва за спешни, съгласувани действия за намаляване на загубата на енергия, за инвестиции във възобновяеми енергийни източници, електрифициране и дигитализиране на енергийните екосистеми и за гаранции, че всичко това се прави с оглед на икономическото положение и благосъстояние на хората. Компанията се радва на широко обществено признание като лидер в екологичното, социално и корпоративно управление (ESG), а продуктите, услугите и други дейности помагат на нейните клиенти, доставчици, бизнес партньорите и общности да продължат напредъка си в тези области.

По време на своята поредица от дигитални събития Innovation Summit World Tour Schneider ще обяви набор от иновации. Пълни подробности за новостите в отдела за управление на енергията можете да намерите тук, а иновациите в областта на индустриалната автоматизация можете да откриете тук.

След няколко локални събития Innovation Summit World Tour започна на 12 октомври с глобално обръщение и пресконференция, а след това продължава в САЩ, Великобритания, Аржентина, Индонезия и Хонконг. На 20 октомври темата е Enterprise Metaverse с акцент върху интегрирането на данни във всички области на едно предприятие и приложението на авангардни технологии като цифровите близнаци, машинното обучение и изкуствения интелект в бизнеса.

Воден от устойчивостта като основна ценност и за да отбележи и подкрепи инициативи по целия свят, Schneider също така обяви своите награди Schneider Electric Sustainability Impact Awards, предназначени да признаят критично важната роля, която клиентите и доставчиците играят за осигуряването на по-устойчив свят. Със съзнанието, че нашите успешни партньори и доставчици ще създадат прецедент за други да последват техния пример, програмата се надява да постигне значително въздействие чрез практики, които се възприемат като устойчиви и ефективни. Номинациите вече са отворени, а крайният срок за изпращане на предложенията е 25 ноември.