На 16 ноември на церемония в хотел “Маринела” бяха връчени годишните награди за добротворство и обществена отговорност на фондация “Сошъл Фючър” – „Агент на промяната“

 Българската IT компания SiteGround, която е един от световните лидери в хостинг индустрията, е определена за “Агент на промяната” в категория “Бизнес” в рамките на годишните награди за добротворство и обществена отговорност на фондация “Сошъл Фючър” – „Агент на промяната“.

Носителите на титлата “Агент на промяната” са хора и организации, които са двигател на позитивната промяна в България.

„За нас това, че SiteGround е отличен като “Агент на промяната” сред бизнесите в България, е наистина важно признание, тъй като е доказателство за успешните ни социални практики до момента и валидира мащабните планове, които имаме за развитие на българското образование, здравеопазване и спорт. Това е дългосрочна програма, но вярваме, че резултатите от нея могат наистина качествено да променят средата у нас към по-добро”, коментира при получаването на наградата Вилиана Станева, PR мениджър на SiteGround.

„Искаме действията именно на хората и бизнесите, които са носители на промяната, да накарат повече хора да последват този пример”, сподели Йоана Колева, председател на фондация “Сошъл Фючър”.

За последните две години, 2020 и 2021, управленският екип на SiteGround са подкрепили социални каузи с повече от 600 хиляди лева, в това число болници, неправителствени организации и други институции от обществена значимост в страната. 12 милиона лева ще бъдат предоставени и на института INSAIT за разходи по привличането на учени от световна величина, като преподователи в института в страната ни. Благодарение на мащабната си ангажираност и инвестиции, за 2020 и 2021, SiteGround е носител на над 20 отличия като работодател и обществено отговорна компания в България. Със създаването на фондацията си “За пример”, Иво Ценов и Тенко Николов заявиха намерение да дарят 100 милиона лева за дейността ѝ. Основната мисия на фондацията, която ще осъществява дейност в обществена полза, ще бъде да насърчава, подпомага и съдейства за реализирането на социални проекти в областта на здравеопазването, образованието, спорта, опазването и възстановяването на околната среда, благодарение на новите технологии.