Продуктът победител в конкурса „Съхрани родния вкус“ очаква потребителите по рафтовете на веригата в цялата страна

Сладкото с люти чушки, един от победителите в конкурса „Съхрани родния вкус“, който Лидл България проведе в края на 2017 г., вече е част от продуктовата линия „Родна стряха“ и може да бъде намерено във всички Lidl магазини в страната. Сладкото е произведено по семейната рецепта на Диляна Георгиева от Бургас и след пушената кълбъсъ е вторият продукт по потребителска рецепта, който става част от постоянния асортимент на веригата у нас.

Сладкото с люти чушки е произведено изцяло от български чушки от реколта 2018 г. и основното предизвикателство в процеса на производство бе да се постигне автентичния вкус на авторската рецепта, който да е постоянен и еднакъв във всяка партида. Новото сладко предлага балансирана комбинация от вкусове, която се съчетава отлично с пушени колбаси, печено месо, зрели и свежи сирена или просто с препечени филийки. „Тайната е в марината, в която се слагат лютите чушки“, споделя авторката. Тя е наследила рецептата от своята баба, запомнена като специална съставка на редица домашни изкушения от нейното детство.

Кампанията на Лидл България „Съхрани родния вкус“ е естествено продължение на дългосрочната политика на веригата в подкрепа на българските производители и родния вкус. След изключително трудна и оспорвана надпревара между близо 1500 предложения от цялата страна, Лидл България, заедно с шеф Манчев и шеф Шишков, избраха не един, а два продукта, открояващи се най-силно със своя уникален вкус – сладко с люти чушки от Бургас и 300-годишна пушена кълбъсъ от с. Асеново. И двата продукта вече са част от продуктовата линия на веригата с висококачествени продукти от български производители „Родна стряха“ и всички клиенти на Lidl могат да се убедят в уникалните им вкусови качества.

За Лидл България

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и присъства в над 25 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 89 магазина в 46 града и над 2300 служители, а марката Lidl е затвърдила водещата си позиция на пазара на хранителни стоки. Лидл България е носител на 7 медала Best Buy Award PRIVATE LABEL Bulgaria 2017/2018 за най-добро съотношение цена – качество на продукти със собствена марка.