- реклама -

Шеф Виктор Ангелов отваря новия си ресторант в София тази седмица

Ресторант БДС (Български Деликатеси на Скара) с амбиция да възвърне доверието към кебапчето

Новият ресторант БДС на шеф Виктор Ангелов отваря вратите си за гражданите и гостите на столицата в края на тази седмица на ул. Раковски 96. „Български Деликатеси на Скара“ е един дълго подготвян проект с безспорен фокус върху храната и добре познатите ни кюфтета и кебапчета на скара. Краткото меню в магазина за скара ще бъде приготвено само от пресни продукти с кратък срок на годност, поради липсата на консервиращи ги или други подобряващи съставки.

„Всички в България знаем какво е кебапчето и кое е най-доброто кебапче. Но в последните години, като че ли имиджа му пострада от липсата на стандарт, който съществуваше преди и гарантираше едно високo ниво на приготвяне и поднасяне. В изобилието на не български фаст фууд (пици, дюнери, бургери), кебапчето остана някакси настрана и това провокира в мен чуство на кулинарен патриотизъм. В новия ми ресторант БДС, ще върнем доверието към българското кебапче!“ амбициозно заявява шеф Ангелов.

Виктор Ангелов цели да предлага само свежа и приготвена на момента храна, като нито един от приготвяните продукти в ресторанта няма да съдържа никакви изкуствени съставки. БДС Магазин за скара, ще заложи на стегнато меню от ястия в разделите супи, салати, традиционна и модерна (бургери) скара и запечени сандвичи, както и няколко вида напитки, като определено заслужава да се отбележи специално създадената за марката БДС Лимонада. Ястията ексклузивно разработени за проекта и отличаващи се за меню борда с „БДС“ са кюфтета, кебапчета, лютеница и хляб на пещ.

Шеф Ангелов и екипът му са посветили над 3 години в подготовката на новата концепция, като най-дълго е продължил процеса по разработването на рецептите за скара, които да имат очаквания превъзходен вкус, без да съдържат каквито и да било изкуствени съставки, които да помагат постигането му.

Повече за ресторантите на шеф Ангелов

Започнал кариерата си на готвач в началото на 90те, но основно придобил характерните за него висок стандарт на готвене и дисциплина в различни ресторанти от веригата Шератон тук в България, но и в чужбина, Виктор Ангелов отваря първия си ресторант „Шефс“ в близкото до София село Пасарел през 2006г.

Следва отварянето на успешните ресторанти Шефс в столичния квартал Лозенец (2014г ) и Шефс Лайф в хотел Сенс (2016г), като линията предлага висока кулинария, поднесена по един приятен и лек начин.

С отварянето на третия си ресторант, бройката служители, работещи с шеф Ангелов, ще надвиши 100 човека, над 30 от тях високо специализирани шеф-готвачи, обучени в „школата на шеф Ангелов“.

- реклама -

АКО СТЕ ПРОПУСНАЛИ...

Advertisment

ЛИЧНОСТИ

Аделина Радева разказва за отговорността на обществената телевизия в новия епизод на подкаста „МеГра“

Какви са разликите между частна и обществена телевизия, как се прави публицистика в сутрешно и вечерно предаване, как се проверява достоверната информация и за...

Ицо Хазарта награждава таланти във виртуално студио!

Той награди победителите в кампанията на NESCAFÉ 3in1 - „Разбий представите, покажи таланта си“ „Развивайте своите таланти, дори да се налага да го правите и...

Павел Митков беше 14 дни под карантина в дома си и стартира онлайн кампания “Рисувай против вируса – Да обезсилим вируса!”

Безплатните онлайн уроци достигнаха над 200 000 гледания Българският художник Павел Митков беше 14 дни под карантина в дома си и стартира онлайн кампания “Рисувай...