Теленор България печели Bulgarian PM Awards 2021 в категория „Проект за социална и корпоративна отговорност“ със своята дългосрочна програма Open Mind за професионално развитие и социална интеграция на хора с различни възможност.

 

Наградите PM Awards целят да отличат истинските лидери в управлението на проекти. Наградата на Теленор е в категорията за най-добри проекти в сферата на социалната отговорност и такива в полза на обществото.

„Изключително съм щастлива, че за поредeн път сме сред отличените компании за своите отговорни бизнес практики. Програмата Open Mind е дългосрочен ангажимент на Теленор, с който се стремим не само да дадем възможност на хора с увреждания да станат по-конкурентоспособни на пазара на труда, но и да приобщим бизнеса към тази кауза. Разчитаме, че по този начин един ден няма да имаме нужда от подобни проекти“, каза Радостина Тодорова, ръководител на проекта.

Програмата Open Mind дава възможност на хора със затруднения да развият своите социални и функционални умения и да повишат конкурентоспособността и квалификацията си чрез работа в компанията. През 2020 година Теленор постави начало на шестото издание на програмата. В рамките на две години участниците имат възможността да събират опит и да се учат от най-добрите професионалисти в Теленор, с което да натрупат увереност за бъдещото си кариерно развитие. След приключването на програмата, Теленор оказва подкрепа за по-нататъшната професионална реализация на участниците на трудовия пазар, а някои от тях може да получат предложение за работа и в екипа на компанията.

Като допълнителна активност по програмата, Теленор вече три поредни години реализира и среща-работилница за представители на отговорния бизнес за обмяна на опит при реализацията на подобни програми. Досега в срещите са участвали повече от 60 компании. През 2020 година Теленор стартира и Open Mind Academy. Серия от безплатни онлайн обучения за повишаване на професионалните умения за хора с различни възможности.

Програмата за хора с увреждания Open Mind се провежда ежегодно като част от дългосрочната стратегия по корпоративна отговорност на Теленор. В рамките на досегашните издания към компанията се присъединиха общо 24 участници, които работиха и работят в различни дирекции, сред които „Управление на процеси“, „Правни отношения“, „Човешки ресурси“, „Маркетинг“ и др. От всички участници до момента, шестима останаха в Теленор България и след като приключиха участието си в програмата.

PMI Bulgaria Chapter организира първите по рода си годишни награди за професионалисти и техните постижения в сферата на управлението на проекти в България – Bulgarian PM Awards 2021. Наградите целят да отличат истинските лидери в професията, които променят света проект по проект, като същевременно служат за пример за успех за следващото поколение мениджъри на проекти и продукти. Проектите в конкурса бяха оценявани от екипа на PM Awards и международно жури.
„С тези награди искаме да отличим най-добрите професионалисти в управлението на проекти и техните постижения за 2020 година“, казват от организацията.

Материалът Теленор България печели вBulgarian PM Awards 2021 Bulgarian PM Awards 2021 със свой проект за корпоративна и социална отговорност е публикуван за пръв път на НОВИНИ.