Сини класьори или как да спечелите клиенти с

… атмосферата в офиса.

Една истинска история за първото впечатление и как едни обикновени сини химикалки и сини класьори печелят клиенти
Ще ви разкажем за една истинска малка фирма, която се помещава на не много голяма площ в София. Първото впечатление от офис помещението беше невероятно. Бизнесът наистина е доста малък и е в сферата на здравеопазването.

Тъй като става въпрос за здраве, отделихме повече време, за да проучим по-обстойно на кой услугите да ползваме. Обиколихме доста места, намиращи се в един и същи район. Бяхме посрещани по различен начин и в разнообразни обстановки. Но колебанието все още съществуваше.

От единадесет посетени специалиста се оказа, че доверието беше спечелено още в първите минути от очевидно най-малкия кабинет.

ЗАЩО?

Обстановката беше перфектна. Не защото имаше скъпи мебели или беше разкошна по площ. А защото всичко в помещението беше съчетано като в приказка. Стилно, чисто и синьо.

Да, синьо. Малките детайли се оказаха много важни. Докато чака човек където и да е, всъщност забелязва малките детайли. А те са знак за големите умения и специалното отношение!

Какво се случи с нас или как няколко сини химикалки и сини класьори ни спечелиха доверието?

Обособеното място за изчакване се състои от малка масичка и фотьойли в син цвят. Няколко гами в по-светло синьо са стените и специалният кош за чисти медицински калцуни за еднократна употреба, които трябва да обуем, когато влизаме навътре в другите две помещения. А при излизането ползваните калцуни се изхвърлят в по-тъмно синия кош. Като че ли точно такова син, каквито са и самите калцуни. След не много време забелязваме и вазата със сини цветя на масичката, на която има има купа пълна с бонбони. Всеки от тях облечен в собствена опаковка с преобладаващ син цвят.

Докато очите се насладят на синята приказна феерия, бяхме поканени в офиса. За да не стане досадно няма да описваме подробно обстановката, но както се досещате всичко беше издържано в същият стил – в синьо. Дори най-малките детайли – сини химикалки, сини класьори, сини папки, сини перфоратори, сини салфетки, сини ръкавици за еднократна употреба. Дори калкулаторът беше син. Малките лепящи листчета на бюрото бяха сини. Имаха фирмени бланки и пликове, които бяха сини. Изобщо всички канцеларски материали бяха в синята гама. Винаги може да намерите канцеларски материали на ниски цени. Дори вече има и безплатна доставка на хартия. Тоест, не считайте, че това са допълнителни разходи. Всеки офис, всеки бизнес има своите разходи за канцеларски материали. Просто някои си ги поръчват със стил, защото ценят силата на дребните детайли.

Основният кабинет също беше изцяло в синьо. Не само обстановката, но и консумативите – ръкавици, салфетки, огледало, кърпи… саксиите на цветята – всичко.

Този стил, чистотата и топлото посрещане ни показаха, че тук се работи с удоволствие и се изпипват дори най-малките детайли. Това е достатъчна причина да се възползваме от услугите на такава фирма. Не много късно се оказа, че това наистина е така. Останахме изключително доволни и все още ползваме услугите, дори и те нашите. Започнахме да им доставяме всякакви офис консумативи, които ни поръчат. Разбира се в синята гама. Подбираме ги с голямо удоволствие, дори допълнихме този стил, като изработваме за тях сини визитки, сини бланки за записани часове, които дават на клиентите си, сини кламери и дори сухото лепило се стараем да е в синя опаковка.

Малките детайли са всъщност важни, защото показват, че се работи с повишено внимание. А това е важно независимо дали става въпрос за здраве или каквато и да е друга услуга.

В тази история става дума за малък зъболекарски кабинет. От 11 посетени зъболекарски кабинета, избрахме този, защото порядъка и чистотата вътре са перфектни. Защото е много важен малкият детайл и отношението към към него. И всичко в тази приказка е създадено и се поддържа от млада, красива специалистка, облечена в сини медицински дрехи, със синя маска, работеща така сякаш прави най-приятното нещо в живота.Познавате ли усещането да гледате как някой работи и изпитва удоволствие от това, което прави?

Това вдъхновение не е плод на много пари, големи екипи, наемане на дизайнери. А просто на добро отношение към всеки незначителен и дребен детайл. Няма по-добро доказателство за прецизността на работата и отношението към пациентите си.

Щом в една фирма има дух и отношение към атмосферата, към всеки дребен детайл, то вероятността така да работят и спрямо вас е много по-голяма.

Виждали ли сте щастливи деца в зъболекарски кабинет? Да, там всички деца са щастливи, докато си играят със сините смърфове и сините пеперуди.

Ето така един син класьор за документи може да ни подскаже, че в тази фирма дори най-дребното нещо е от значение.

Така или иначе вие ще похарчите около 2 – 3 лв за класьор. Защо той да не е избран в цвят подходящ за цялата обстановка?! Цвят, който ви допада и ви е приятно да виждате по цял ден.

А как изглежда вашият офис? Скучен? Овехтели папки и класьори? Променете това!

Независимо дали само работите там или сте собственик помислете за дребните детайли. Отрупаните бюра с документи вече не са на мода и не са признак, че имате много клиенти и много работа. Този хаос може само да ви изнервя подсъзнателно и да отблъсква клиентите ви.

Помислете. Всяка обстановка с окъсани, вехти папки, класьори, счупени химикалки, моливи, перфоратори, телбод и всичко от офис оборудването ви, което няма приветлив вид само би отблъснало и външни и вътрешни за фирмата хора. Може да не го осъзнавате, но ако се концентрирате върху това, ще усетите че ви влияе не само подсъзнателно.

Ние работим с много фирми от доста години. Доставяме канцеларски материали, изработваме визитки, фирмени бланки, формуляри, фактури, брошури. Виждаме доста офиси и общуваме със служители от фирми с различен и доста разнообразен по браншове бизнес. Но дори и да не се доверите на нас, а на някой специалист по фън шуй или с психолог, те ще ви посъветват същото – дребните детайли и обстановката са изключително важни за успеха.

Ето така един син класьор, няколко сини химикалки, букет от сини цветя, сини лепящи листчета, син перфоратор… ни дадоха знак, че сме попаднали на точното място, при специалист, който не само има знания и умения, но и безкомпромисно отношение към най-дребният детайл. А това е гаранция, че ще получим най-доброто. Защото няма по-голям знак и гаранция за отлично качество от това, когато се работи с удоволствие.