На щанд 3-Y-1, най-високият клас модел 8×8 колесни бойни машини ще бъде показана пред широката аудитория за първи път в България

За поредна година General Dynamics European Land Systems (GDELS) представя иновациите в решенията за сухопътна отбрана и отбранителна техника на своя щанд на изложението Хемус 2020, което традиционно се провежда в гр. Пловдив от 30-ти септември до 3-ти октомври 2020 г.

В рамките на изложението, посетителите на щанд 3-Y-1 на GDELS ще имат възможност да се запознаят с една от най-модерните 8×8 колесни бойни машини от семейството бронирани машини PIRANHA. Най-новата PIRANHA 5 ще бъде показана за първи път пред широка аудитория в България.

PIRANHA 5 е най-новият висок клас модел от семейството бронирани машини и е смятана за най-успешната западна платформа за бронирани бойни машини, която предлага изключителна издръжливост и мобилност, както и несравнима товароносимост. След като правителствата на Дания и Румъния избраха бойната бронирана машина за своите армии, преди месец към тях се присъедини и Министерството на отбраната на Испания.

На ХЕМУС 2020, GDELS ще представи специално произведена бойна бронирана машина PIRANHA 5, която е изцяло съобразена с нуждите и изискванията на българските въоръжени сили. Машината отговаря на стандартите на НАТО и е оборудвана с хибридна дистанционна система за управление на 30 мм оръдие RWS на RAFAEL Samson, противотанкова насочваща се ракетна система, както и напълно интегрирана комуникационно-информационна система, (CIS) от General Dynamics Mission Systems (GDMS).

 

General Dynamics European Land Systems със седалище в Мадрид, Испания, е част от General Dynamics (NYSE:GD). GDELS извършва своята дейност чрез производствени предприятия разположени в 6 европейски държави – Австрия, Чехия, Германия, Испания, Швейцария и Румъния. С над 2200 висококвалифицирани служители, компанията проектира, изработва и предоставя сухопътни бойни системи от световен клас, включително колесни и верижни машини, амфибии, мостови системи, оръдия и муниции на клиенти в цял свят. Основните ценности на компанията са култура на партньорство и стремеж към непрекъснати подобрения. Приоритет на компанията е да провокира служителите си да намират начини да работят по бързо, по-добре и по-ефективно, надскачайки границите на своя потенциал.

За повече информация посетете: www.gdels.com

Материалът GDELS ПРЕДСТАВЯ НАЙ-МОДЕРНАТА БОЙНА БРОНИРАНА МАШИНА PIRANHA В РАМКИТЕ НА ХЕМУС 2020 е публикуван за пръв път на НОВИНИ.