Екопарк със стотици животни привлича туристи от 20 държави край Албена

Една от най-екзотичните морски дестинации – екопарк „Геранеа“ до курорта Албена, разположен на територия от цели 7000 декара, в които свободно се разхождат стотици животни, е финалист за Черноморските награди 2022 .

Официалната церемония ще се състои на сцената на Амфитеатъра в Свети Влас – на 14 август 2022 г., информират организаторите от агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън.
Осмото издание на Black Sea Lifestyle Awards 2022 ще отличи добрите примери, които успешно развиват региона през последните десетилетия.

Екопаркът се намира в непосредствена близост до селата Оброчище, Църква и Ляхово. Само на 5 км от курортите Албена и на близо 15 км от Златни пясъци и на 35 км от Варна.
Стопанството има впечатляваща селекция от животни – 170 красиви елени-лопатари, над 250 муфлона, близо 50 сърнички, 50 камерунски козички, над 300 глигана и още много други видове.
Девствената природа и непредсказуемостта на дивото, предоставя незабравимо преживяване за всички българи и гости на страната. Изградени са 7 вишки, от които туристите могат необезпокоявано и безопасно да наблюдават животните, които се движат свободно.

По време на своите разходки по здравословните пътеки с уникална панорама към Черно море и зелени възвишения гостите на комплекса могат да се насладят на спокойствието и тишината на удобни беседки и пейки. Паркът е подходящ за отдих, посещения на туристи, екологични дейности, тиймбилдинги и събития. Гостите могат освен с коне да се разхождат пеша или със специално създадени за целта каруци.

Красиви пауни и още много екзотични животни също се разхождат свободно в парка. Фазани, яребици и други видове дивеч могат да срещнат по пътя си любителите, които обичат приключенията сред природата.

Стопанството разполага с барбекю на открито, където след лов или посещение гостите могат да отдъхнат или да опитат местни ястия.
Продължителността на една разходка е три часа. Екопарк „Геранеа“ осигурява професионални водачи за предварително записани организирани групи, а часовете за посещение са 7-10, 10-13, 13-16 и 16-19 часа. Има възможност и за индивидуални посещение при предварителна заявка.

”С голяма любов ние се грижим за природата и посрещаме нашите приятели целогодишно! Посрещаме туристи от близо 20 държави и вече разнообразихме туристическите услуги, като предложихме една нова и интересна екскурзия за туристите по Черноморието ни. Благодарим на всички, които са оценили нашите усилия!”, споделиха от екипа на Екопарк “Геранеа”.
Красивото, вдъхновяващо и зареждащо с позитивна енергия място простор на животните да тичат на воля, а цветята танцуват под звуците на малките добруджански щурчета. Още траките са останали очаровани от тази местност и са я нарекли “Долината на пролетта” заради мекия климат и вечнозелената природа, а римляните й дали името – “Гераниум” – здраве.

Материалът „Геранеа“ е финалист за о смото издание на Black Sea Lifestyle Awards 2022 е от НОВИНИ.