HP представя най-иновативната в света технология за 3D печат на метали за масова продукция, за да ускори четвъртата индустриална революция HP Metal Jet е до 50 пъти по-продуктивен, предоставя ниска цена и висококачествени части; Новият Metal Jet Production Service разкрива нови възможности за глобалните потребители; Партньорство с GKN Powder Metallurgy, Parmatech, Volkswagen, Wilo и други

Акценти:

* Новата HP Metal Jet технология предоставя механично функционално завършени части с до 50 пъти по-добра производителност от останалите 3D методи за печат и значително по-ниски цени в сравнение с други подобни технологии.

* Metal Jet Production Service започва да приема поръчки за производство на висококачествени части от началото на 2019 г.

* Надграждане на фабричната продукция за автомобилостроене, промишленост и медицинска индустрия;

* Нови партньорства с GKN Powder Metallurgy и Parmatech за производство на Metal Jet части за Volkswagen, Wilo и други 13 септември 2018 г. – На International Manufacturing Technology Show (IMTS), HP Inc. представи HP Metal Jet – най-иновативната 3D технология за високообемно производство чрез печат на висококачествени метални части. Осигурявайки до 50 пъти по-висока продуктивност1 на значително по-ниска цена2 от останалите методи за 3D печат, HP Metal Jet бива внедрен от производители като GKN Powder Metallurgy и Parmatech за производство на метални части. С технологията ще бъдат извършвани поръчки за компании като Volkswagen и Wilo и иновативните лидери във вертикалния пазар като Primo Medical Group и OKAY Industries.

Като част от мисията да трансформира начина, по който светът проектира и произвежда, HP Inc. представи също Metal Jet Production Service3, давайки възможност на потребителите по света бързо да създават 3D проекти, да произвеждат крайни части в големи обеми и да интегрират HP Metal Jet в техните дългосрочни планове за производство.

„Ние сме в разгара на дигитална индустриална революция, която ще трансформира промишлен сектор на стойност 12 трилиона долара. HP Inc. има съществена роля в тази трансформация, като е една от първите компании в масовото производство на 3D пластмасови части, която сега разширява приноса си и с HP Metal Jet, иновативна 3D технология за печат на метали“, каза Dion Weisler, изпълнителен директор и президент на HP Inc. „Възможностите са огромни – автомобилостроене, промишленост и медицинския сектор произвеждат милиони метални части всяка година. Новите платформи за 3D печат на HP Metal Jet и Production Service повишават скоростта, качеството и ефективността, за да дадат възможност на нашите потребители напълно да преосмислят начина, по който проектират, произвеждат и предоставят нови решения в дигиталната ера.“

HP Metal Jet е новаторска технология, която използва повече от 30-годишниния опит в печата и химичните иновации на HP Inc. С размер 430 x 320 x 200mm, 4 пъти по-добро впръскване на дюзите и 2 пъти повече ленти за печат4 и значително по-лека спойка, HP Metal Jet предоставя по-висока производителност5 и надеждност, на достъпна цена и ниски оперативни разходи 6, в сравнение с другите решения за 3D печат на метали. HP Metal Jet ще предлага части от неръждаема стоманена, които имат изотропни свойства, покриващи или дори надминаващи ASTM и MPIF стандартите7.

Трансформация на индустрията с технологията HP Metal Jet

В първото по рода си сътрудничество в промишлеността, HP си партнира с GKN Powder Metallurgy, за внедряване на HP Metal Jet в техните заводи за производство на функционални метални части за водещи компании в автомобилостроенето и промишлеността, включително Volkswagen и Wilo. GKN Powder Metallurgy е световният лидер в производството на материали и продукти чрез прахови металургични технологии, който притежава брандовете GKN Sinter Metals, GKN Hoeganaes и GKN Additive Manufacturing. Компанията произвежда повече от 3 милиарда части годишно и очаква да печата милиони висококачествени HP Metal Jet компоненти за своите клиенти от всички индустрии от началото на следващата година.

„Ние сме в повратната точка на една вълнуваща нова ера, от която няма да има връщане назад: бъдещето на масовото производство с 3D печат. Новата технология HP Metal Jet ни дава възможност да разширим нашия бизнес като развиваме нови възможности, които преди струваха прекалено скъпо“, заяви Peter Oberparleiter, изпълнителен директор на GKN Powder Metallurgy. “Нашето ДНК и експертиза в праховото производство и обработка на метални части, заедно с дигитално свързаните системи, ще ни дадат възможност да преведем индустриализацията до нови нива. Чрез комбиниране на силите на HP и GKN Powder Metallurgy, ще засилим продуктивността и възможностите на нашите клиенти до безпрецедентни нива, благодарение на икономическите и технически преимущества на HP Metal Jet технологията,.“

Volkswagen, един от най-големите и най-иновативни производители на превозни средства в света, интегрира HP Metal Jet в своята дългосрочни планове за дизайн и производство. Сътрудничеството между Volkswagen, GKN Powder Metallurgy и HP дава възможност за бързо производството на масови персонализирани части като индивидуални ключодържатели и външни табели. Дългосрочният план на Volkswagen да използва HP Metal Jet включва също така и производството на функционални части със значителни структурни изисквания като копчета за смяна на предавките и огледални стойки. Когато иновациите, като например електрическите превозни средства, влезнат в масовата продукция, използването на HP Metal Jet се очаква да има и допълнителни приложения като производство на олекотени напълно сертифицирани за безопасност метални части.

„Автомобилната индустрия се трансформира – потребителите сега не само очакват персонализация, но до 2025 марките на Volkswagen Group ще представи 80 нови електрически модела“, каза доктор Martin Goede, директор на технологично планиране и развитие във Volkswagen. ”Една единствена кола се състои от шест хиляди до осем хиляди различни части. Голямо предимство на технология като HP Metal Jet е, че

ни позволява да произвеждаме много от тези части без първо да е необходимо да се правят производствени инструменти. Намалявайки времевия цикъл за производство на части можем да реализираме по-висок оборот на масова продукция много бързо. Точно затова новата платформа на HP Metal Jet е голям скок напред за индустрията и с нетърпение очакваме да вдигнем летвата до там, където е възможно да предоставим още повече стойност и иновативност за нашите потребители.“

GKN Powder Metallurgy също така се възползва от HP Metal Jet технологията, за да произвежда рентабилни индустриални части с висока хидравлична ефективност за Wilo, глобален лидер в решенията за помпи и напоителни системи. Wilo очаква HP Metal Jet технологията да произвежда първични хидравлични части като ротори, дифузери и помпени корпуси с широко вариращи размери, които трябва да са устойчиви на интензивно засмукване, налягане и температурни колебания.

Подобряване на здравеопазването с HP Metal Jet

В услуга на медицинската индустрия, HP също си партнира с Parmatech, компания от семейството на ATW, за да разшири масовата продукция на Metal Jet части за своите клиенти, включително OKAY Industries, Primo Medical Group и други. Parmatech е световен лидер в металообработването и е пионер в производството на метал от повече от 40 години, специализирайки в продукцията на достъпни, висококачествени метални части за медицинските и производствените сектори.

„HP Metal Jet представлява първата реално приложима 3D технология за производство на метални части в индустриален размер. Нашите клиенти изискват огромна производителност, качество и надеждност, и напредналата технология на HP ни дава увереността, че ще постигнем резултат отвъд очакванията“, каза Rob Hall, президент на Parmatech. “Очакваме с нетърпение да внедрим HP Metal Jet в нашите предприятия и да започнем да произвеждаме сложни части като хирургически ножици и ендоскопски хирургически челюсти, както и нови елементи и геометрии, невъзможни за производство до сега със стандартните металообработващи технологии. HP Metal Jet технологията ще има ключова роля в нашата мисия да разработваме иновативни решения за уникалните нужди на нашите потребители.“

Предназначен за масова продукция: Цена и наличности за HP Metal Jet

През първата половина от 2019, потребителите ще имат възможността да качват 3D проектирани файлове и да получават висококачествени части в големи обеми, благодарение на Metal Jet Production Service. Частите ще бъдат произведени в сътрудничество с партньорите на HP GKN Powder Metallurgy и Parmatech, за да се осигури най-високият стандарт на инженерно и производствено качество. За повече информация и за да се регистрирате за достъп до HP Metal Jet Production Service отидете на http://www.HP.com/go/3Dmetals.

Пълна техническа информация за новата технология на HP Metal Jet може да бъде намерена на www.HP.com/go/3Dmetals.

Бизнес HP Metal Jet решения ще бъдат предлагани за под 399,000 щатски долара и ще започнат доставка през 2020 г. за първите клиенти, а до по-широка база – през 2021 г.. Резервации за предварителна поръчка на Metal Jet системи са вече възможни8.

За HP

HP Inc. създава технологии, които подобряват начина на живот за всички потребители, навсякъде по света. Чрез нашето портфолио от принтери, персонални компютри, мобилни устройства, решения и услуги, ние проектираме преживявания, които удивяват. Повече информация за HP Inc. можете да откриете на http://www.hp.com.

1 На базата на сравнение с подобни 3D решения за печат на метал от 31 юли 2018 г. Твърдението за производителност е базирано на: 1) до 50 пъти по-висока средна производителност, на база скоростта на печат на до 100 000 части, и 2) цената на придобиване.
2 На базата на сравнение с подобни 3D решения за печат на метал от 31 юли 2018 г. Очаквана цена на принтера за първите клиенти през 2020 г.
3 HP не предлага производствени услуги. Потребителите работят директно и плащат за производствената услуга, предоставена от трета страна – доверен партньор, отговорен за изпълняването на поръчката. HP предоставя проверка на съвместимостта на дизайна за HP Metal Jet printing. Metal Jet Production Service1 се очаква да бъде възможна в Западна Европа и САЩ. Производството на части ще се осъществява и доставя от наши доверени партньори прогнозно през първата половина на 2019 г.
4 Технологията HP Metal Jet technology предлага 4 пъти по-добро впръскване на дюзите и 2 пъти повече ленти за печат според сравнение с подобни 3D решения за печат на метал от 31 юли 2018 г.
5 На базата на сравнение с подобни 3D решения за печат на метал от 31 юли 2018 г. Твърдението за производителност е базирано на: 1) до 50 пъти по-висока средна производителност, на база скоростта на печат на до 100 000 части, и 2) цената на придобиване.
6 На базата на сравнение с подобни 3D решения за печат на метал от 31 юли 2018 г. Очаквана цена на принтера за първите клиенти през 2020 г.
7 По-специално, ASTM/MPIF стандарти за издръжливост на опън, издръжливост а разтягане и удължаване.
8 Предварителното записване за устройство се очаква да бъде налично за следните държави: САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Италия и Испания. HP Metal Jet printers се очаква да бъдат налични за продажба към първите клиенти през втората половина на 2020 г. и до по-широка база през 2021.