Издателство Клет България дава старт на есенното издание на Е-академия с тема за устойчивост и ангажираност

Първото за сезона издание на Е-академия на издателство Клет България започва на 26 октомври от 17:30 часа. Инициативата за личностно развитие сред учителите цели да им даде различни гледни точки по актуални теми, а новото издание има специален фокус – ангажираност към околната среда. Първата среща през тази учебна година ще бъде със Сергей Петров, основател на компанията “Бии смарт текнолоджис” АД, която стои зад платформата “Истински мед” и проекта “Осинови кошер”. Неговата тема ще ни отведе в кошера на технологиите, които са пример за устойчиво развитие и ангажираност. Желаещите да се запознаят отблизо с темата могат да се включат тук.

Следващите лекции от Е-академия ни срещат с професионалисти, всеки от които има личен принос в реализирането на проект, свързан с ангажираността към опазването на природата. Те ще споделят не само откъде тръгва личната им мотивация към темата, но и защо е важно обществото да се ангажира с устойчивите решения”, коментира Владимир Колев, управител на издателство Клет България.

Любовта към природата провокира Сергей да се заинтересува от пчеларството като хоби. Навлизайки все повече в сектора, той осъзнава проблемите в него и решава да впрегне сили в търсенето на устойчиво решение, което се оказва пресечна точка между неговите професионални знания и хобито му. Така се ражда и идеята за умните сензорни устройства на Pollenity и впоследствие за платформата “Истински мед”. Актуалните данни от тези устройства помагат на пчелари на пет континента да следят процесите в кошерите и да наблюдават в реално време промените в тях.

По време на лекцията Сергей ще проследи големия напредък на технологиите, които работят в помощ на пчеларите, и развитието на един пчелин, а на фокус ще постави въпроса за мотивацията, която ни тласка да се отдадем на проекти за устойчиво развитие.

Следващите лектори в този сезон на Е-академия ще ни запознаят отблизо с интересни инициативи и проекти, които целят да повишат ангажираността сред обществото към устойчивите решения. Предстоящите уебинари може да следите на сайта на издателство Клет България.