Талантливият дизайнер провокира българската публика с нова самостоятелна изложба с куратор Стефан Стоянов и подкрепата на Кремена Домусчиева

Период: 18 март – 30 март 2022 г.
Куратор: Стефан Стоянов

Уникален спектър от картини и поп арт скулптури – перфектни антични форми, обагрени с класическия нюанс на ренесанса, но докоснати с провокиращия почерк на поп арт изкуството могат да бъдат видени в ресторант ЕСТЕ в София. Творбите са на дизайнера и създател на модния лейбъл BEYOND – Борче Ристовски. Изложбата е организирана от Art Agency с куратор международния арт дилър Стефан Стоянов, с подкрепата на Кремена Домусчиева и ще бъде отворена за публика до 30 март 2022 г.


Експозицията бе официално открита на 17 март 2022 г. и според присъстващите несъмнено ще остави трайна следа в съзнанието на всеки един имал възможността да я види.
Ако следите българската модна сцена, то името на Борче Ристовски Ви е добре познато. Това, което вероятно не познавате, е начина по който той релаксира, както сам казва, след работата си в ателието на марката. Оказва се, отново творчески, разликата е в изразните средства. Както в модата, така и в картините и скулптурите си, Борче разчита на уникалния си усет към детайла и свръхчовешкото търпение за часове ръчен труд. Силните внушения на тези поп арт скулптури, които той реално “рециклира”, внушавайки нов прочит и послание, идват от синкретичното комбиниране на религиозни, исторически, културни и попкултурни символи. Натоварените цивилизационно и символно оригинали обличат „нови дрехи“, които в повечето случаи са като триизмерен плакат, коментиращ консуматорския импулс, вредните егоистични практики и поп балона на ситуацията, в която живеем, обяснява авторът. Ето защо Борче продължава сериозно да провокира като слага своя поп арт отпечатък и върху произведения на модни гиганти като Hermès, Louis Vuitton, Saint Laurent, Shanel, Nike.

На официалното откриване на неговата първа самостоятелна изложба в ресторант ЕСТЕ присъстваха както представители на българския шоубизнес, така и представители на дипломатическите и бизнес среди.

Материалът КЛАСИЧЕСКИ АНТИЧНИ ФОРМИ С ПОП АРТ ЗВУЧЕНЕ – В СКУЛПТУРИТЕ НА БОРЧЕ РИСТОВСКИ е от НОВИНИ.